Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου, 2020

Απόσυρση της Υπ. Απόφασης για τη διδασκαλία της Αγγλικής στο Γυμνάσιο ζητά η Β’ΕΛΜΕ

20131105_110002

Το Δ.Σ. της Β’ ΕΛΜΕ εκφράζει την αντίθεσή του με την Υπουργική Απόφαση για τη διδασκαλία της Αγγλικής στο Γυμνάσιο και ζητά την άμεση απόσυρσή της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Στην Υ.Α. 135800/Δ2/23-08-2016 που αφορά τη διδασκαλία της Αγγλικής Γλώσσας κατά επίπεδα γνώσεων στο Γυμνάσιο αναφέρονται τα εξής:

epi-y-a-aglika-gymnasio1 epi-y-a-aglika-gymnasio2

Από τα παραπάνω είναι προφανές ότι στα Γυμνάσια που έχουν σε μία τάξη περιττό αριθμό τμημάτων τότε σε ένα από τα τμήματα, αυτό με τη μικρότερη ανομοιογένεια η διδασκαλία γίνεται σε όλους μαζί τους μαθητές χωρίς να χωρίζεται σε επίπεδα όπως οι μαθητές των υπολοίπων τμημάτων.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την άνιση μεταχείριση των μαθητών αφού στο ίδιο σχολείο θα υπάρχουν τμήματα με ανομοιογένεια όταν λειτουργούν τμήματα που έχουν χωριστεί βάσει του βαθμού της ομοιογένειας τους. Δηλαδή μια δυνατότητα που δίνεται σε ορισμένους μαθητές δεν δίνεται σε όλους.

Επιπλέον αυτή η Υ.Α. εφαρμόζεται σύμφωνα και με διευκρινιστικό έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας (152928/Δ2/19-09-2016) και στη Β΄ και στη Γ΄ τάξη αγνοώντας το γεγονός ότι οι μαθητές αυτών των τάξεων είχαν χωριστεί σε τμήματα μετά από διαγνωστικό τεστ και έχουν διδαχθεί συγκεκριμένα βιβλία ακολουθώντας ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών ανάλογο με τις ανάγκες τους. Το γεγονός αυτό επιτείνει τις αδικίες και τα προβλήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή της Υ.Α.

Η Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας καλεί το Υπουργείο Παιδείας να αποσύρει άμεσα αυτή την αντιπαιδαγωγική και άδικη για τους μαθητές ρύθμιση που όπως το ίδιο ομολογεί γίνεται για να μην αυξηθούν τα τμήματα δηλαδή για λόγους καθαρά λογιστικούς – οικονομικούς.

Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει να αντιμετωπίζει το δημόσιο αγαθό της παιδείας, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς ως ψυχρούς αριθμούς.

Την καλούμε να πάψει να βάζει περιορισμούς στο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα όλων των μαθητών, από όπου κι αν προέρχονται, για ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.