Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Η αποξήλωση πανό στο Αιτωλικό προκάλεσε αντιπαράθεση

Η αποξήλωση πανό στο Αιτωλικό προκάλεσε αντιπαράθεση

13116280_1032975773417561_5534881166148713804_o
Με απόφαση της δημοτικής αρχής Ι.Π. Μεσολογγίου που κοινοποιείται στη Λιμενική Αρχή  αφαιρείται και αποξηλώνεται το πανό που τοποθέτησαν η Επιτροπή Πολιτών και οι δημότες του Αιτωλικού, αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δημοτική Κοινότητα με το νερό και τη λιμνοθάλασσα.
Η εξέλιξη αυτή αποτέλεσε αντικείμενο αντιπαράθεσης μεταξύ του συνδυασμού «η Κοινωνία Μπροστά» και της δημοτικής αρχής. «Θέλουμε να επισημάνουμε ότι τέτοιου είδους πρακτικές δυναμιτίζουν το όποιο κλίμα συνεννόησης μπορεί να υπάρξει και ταυτόχρονα καταδεικνύουν την αντίληψη της Δημοτικής Αρχής για την ελεύθερη δημοκρατική έκφραση», αναφέρει ο συνδυασμός του Π.Παπαδόπουλου με τη δημοτική αρχή να απαντά πως « η υπεράσπιση της ανομίας, της πολιτικής σκευωρίας και της δυσφήμισης μιας ολόκληρης περιοχής, δεν συνιστά «μάθημα Δημοκρατίας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του συνδυασμού «Η Κοινωνία Μπροστά»
Στις 18-8-2016 στο διαδίκτυο αναρτήθηκε σχετική απόφαση από το γραφείο Δημάρχου Μεσολογγίου με την υπογραφή του Αντιδημάρχου κου Δ. Μπουσμπουρέλη (ΑΔΑ: 62Λ2ΩΡΖ-ΡΕ5) που κοινοποιείται στη Λιμενική Αρχή με την οποία αφαιρείται και αποξηλώνεται το πανό που τοποθέτησαν η Επιτροπή Πολιτών και οι δημότες του Αιτωλικού, αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δημοτική Κοινότητα με το νερό και τη λιμνοθάλασσα.
Η πρωτοφανής στα χρονικά αυτή απόφαση δημιουργεί εύλογες απορίες και προβληματισμούς σχετικά με το πώς αντιλαμβάνεται η Δημοτική Αρχή την όποια κριτική και διαφορετική αντίληψη η οποία αμφισβητεί ευθέως και με επιχειρήματα την δική της επιχειρηματολογία.
Θέλουμε να επισημάνουμε ότι τέτοιου είδους πρακτικές δυναμιτίζουν το όποιο κλίμα συνεννόησης μπορεί να υπάρξει και ταυτόχρονα καταδεικνύουν την αντίληψη της Δημοτικής Αρχής για την ελεύθερη δημοκρατική έκφραση. Καταδικάζουμε απερίφραστα το γεγονός και θεωρούμε ότι τυχόν επανάληψή του θα δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα στην εκρηκτική κατάσταση που υπάρχει στο Αιτωλικό και ως εκ τούτου πρέπει το μέλλον να αποφευχθεί.
Η δημοκρατία είναι μορφή έκφρασης που κανείς δεν μπορεί ούτε να την περιορίσει, ούτε να την φυλακίσει με διοικητικές πράξεις.

Η απάντηση της δημοτικής Αρχής Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

Μετά την σημερινή ανακοίνωση του επικεφαλής του Συνδυασμού «Κοινωνία Μπροστά» κ. Παναγιώτη Παπαδόπουλου σχετικά με την ανάρτηση πανώ στο λιμνοθάλασσιο χώρο των Γεφυριών Αιτωλικού αλλά καιτα δημοκρατικά αισθήματα της Δημοτικής Αρχής, επιβάλλονται για λόγους αποκατάστασης της αλήθειας οι ακόλουθες διευκρινήσεις.
Πέρα από την εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας περί προστασίας των Γεφυριών Αιτωλικού τα οποία από το 2002 έχουν χαρακτηρισθεί ως ιστορικά και διατηρητέα μνημεία, θα πρέπει παράλληλα να ληφθεί υπόψη τόσο από το γράφοντα όσο και από την συρρικνωμένη μειοψηφία πολιτών οι οποίοι για λόγους καθαρά πολιτικών σκοπιμοτήτων επιλέγουν τον συγκεκριμένο τρόπο διαμαρτυρίας, ότι δημοκρατικά δικαιώματα έχουν όλοι οι κάτοικοι του Αιτωλικού. Και οι έμποροι και επαγγελματίες που αυτοί τη στιγμή βλέπουν τα εισοδήματά τους να μειώνονται δραματικά απόρροια της εκτεταμένης δυσφήμισης της περιοχής από την παραπάνω ολιγάριθμη ομάδα πολιτών, αλλά και οι υπόλοιποι δημότες που αντιδρούν πλέον σ’ αυτή τη συντονισμένη προσπάθεια υποβάθμισης της περιοχής, η οποία είναι γνωστό σε όλους από πού προέρχεται και από ποια κίνητρα καθοδηγείται.
Η υπεράσπιση της ανομίας, της πολιτικής σκευωρίας και της δυσφήμισης μιας ολόκληρης περιοχής, δεν συνιστά «μάθημα Δημοκρατίας».

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.