Παρασκευή, 7 Μαΐου, 2021

Απούσα η αντιπολίτευση του δήμου Αμφιλοχίας από την κρίσιμη συνεδρίαση για τον Άγριλο

Απούσα η αντιπολίτευση του δήμου Αμφιλοχίας από την κρίσιμη συνεδρίαση για τον Άγριλο

Ιδιαίτερη εντύπωση έχει προκαλέσει η απόφαση της παράταξης της αντιπολίτευσης του δήμου Αμφιλοχίας να απεχει από τη συνεδρίαση που είναι σε εξέλιξη με θέμα την αντίδραση στη δημιουργία Δομής Προσφύγων-Μεταναστών στο παλαιό στρατόπεδο στον Άγριλο.
Σε ανακοίνωση της η «Ενωτική Πρωτοβουλία» χαρακτηρίζει την συνεδρίαση «επικοινωνιακό τέχνασμα εξάλειψης και επιμερισμού ευθυνών οι οποίες καθόλου δεν μας αγγίζουν και δεν μας αφορούν».

Ο δήμαρχος Αμφιλοχίας μιλώντας στη συνεδρίαση εξέφρασε την έκπληξη του υποστηρίζοντας πως η ανακοίνωση της αντιπολίτευσης είναι «συρραφη από κακόβουλα σχόλια στο ίντερνετ» και πως τα μέλη της «ανδρώθηκαν σε παράταξη με ακραίο πατερναλιστικό χαρακτήρα και πελαγοδρομούν».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 11ης Δεκεμβρίου 2019, αλλά και παλαιοτέρα, με θέμα τη μετατροπή του πρώην στρατοπέδου «ΨΑΡΟΓΙΑΝΝΗ» σε δομή φιλοξενίας μεταναστών, καταθέσαμε τις απόψεις μας και αναπτύξαμε τα επιχειρήματα μας, για ποιο λόγο αυτό δεν θαμπορούσε να συμβεί και εκδόθηκε ομόφωνο ψήφισμα.
Αναφέραμε και τότε ότι το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και χρήζει ανάλογης και προσεκτικής αντιμετώπισης, κάτι όμως που η σημερινή Δημοτική αρχή και οι συνεργαζόμενες με αυτή παρατάξεις, δεν δείχνουν να αντιλαμβάνονται.
Διότι αυτού του είδους τα προβλήματα δεν λύνονται με λεονταρισμούς του τύπου «οι μετανάστες να πάνε πρώτα στην Εκάλη».
Αυτά τα θέματα λύνονται σε πολιτικό επίπεδο, όπως ακριβώς λύθηκαν και τις προηγούμενες φορές που αντιμετωπίσαμε το ίδιο πρόβλημα για τον Άγριλο, αλλά και για άλλες περιοχές στο Δήμο μας, έχοντας εναλλακτικό σχέδιο αποτροπής, μιας ανεξέλεγκτης κατάστασης αντίστοιχης με αυτής
που επιχειρείται να διαμορφωθεί σήμερα.
Από τις εξελίξεις όμως, όπως αυτές τρέχουν φαίνεται ότι ο Δήμος Αμφιλοχίας αποτελεί τον αδύναμο κρίκο στο Νομό μας.Από όλες τις μεγάλες πόλεις και περιοχές του Νομού μας, προκρίνεται η συγκεκριμένη περιοχή χωρίς κανένα πληθυσμιακό κριτήριο, σε ιδιόκτητο χώρο του Δήμου Αμφιλοχίας, σε γνώση της Δημοτικής συνεργασίας, η οποία δεν μπορεί να αποτρέψει το σχέδιο της κυβέρνησης και της περιφερειακής αυτοδιοίκησης.
Ο ρόλος του Δημοτικού Συμβουλίου είναι να αποφασίζει και να συνδιαμορφώνει τα θέματα του τόπου του και όχι να συμμετέχει σε προειλημμένες αποφάσεις.
Για το λόγο αυτό δεν κατανοούμε τη χρησιμότητα του σημερινού Δημοτικού Συμβούλιου το οποίο αποτελεί ένα επικοινωνιακό τέχνασμα εξάλειψης και επιμερισμού ευθυνών οι οποίες καθόλου δεν μας αγγίζουν και δεν μας αφορούν.
Και γι’ αυτό δεν θα ξανασυμμετάσχουμε σε ανώφελες διαδικασίες, αλλά θα πράξουμε από την πλευρά μας ότι είναι δυνατόν για να αποτρέψουμε μια εξέλιξη, που όπως και στο παρελθόν, έτσι και σήμερα είναι τελείως λανθασμένη.

Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας
Κοπίδης Κωνσταντίνος

Τα μέλη της Δημοτικής Ομάδας
Παπούλιας Γρηγόριος
Χούτας Νικόλαος
Μπακαμήτσος Δημήτριος
Αγγέλης Θεόδωρος
Αραπογιάννης Ανδρέας
Κακαρούνας Αθανάσιος
Σταμούλη–Λαμπράκη Φρειδερίκη

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.