Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Με απουσίες η σύσκεψη για το Πανεπιστήμιο

Με απουσίες η σύσκεψη για το Πανεπιστήμιο


Με απουσίες διεξήχθη χθες βράδυ, στα γραφεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) στο Μεσολόγγι, η σύσκεψη για τις εξελίξεις γύρω από την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στην Αιτωλοακαρνανία.
Η συνάντηση προγραμματίστηκε από τους δημάρχους Αγρινίου, Μεσολογγίου και Ναυπακτίας οι οποίοι κάλεσαν τους Βουλευτές της Αιτωλοακαρνανίας και την Περιφερειακή Αρχή.
Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν μόνο οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος και Μαρία Τριανταφύλλου, ενώ παρευρέθηκαν και ο πρώην Δήμαρχος Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης, αλλά και ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας Γιάννης Τέγας.
Οι κ.κ. Παπαναστασίου, Καραπάνος και Λουκόπουλος επέμειναν στην επανίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας και μάλιστα σε υψηλούς τόνους χαρακτήρισαν απαράδεκτο το νομοσχέδιο με πολλές ασάφειες.
Από τους Δημάρχους τονίστηκε αρκετές φορές προς τους Βουλευτές ότι αυτή η χρονική στιγμή είναι μία χρυσή ευκαιρία για επανασύσταση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας και δεν πρέπει να μείνει ανεκμετάλλευτη.
Οι δήμαρχοι έλαβαν τη διαβεβαίωση της Μαρίας Τριανταφύλλου ότι επιδίωξει να υπάρξει πολύ σύντομα συνάντηση των Δημάρχων με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου. Αυτή η συνάντηση πάντως θα πρέπει να λάβει χώρα πριν από το Πάσχα καθώς χρονικά τότε αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο.

Θέματα που ενδιαφέρουν

5 Σχόλια

 1. @@@@@@

  Ότι να ναι πασατέμπο για τις εκλογές δημαρχαιοι……

 2. κων/να

  ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΕΙΣΠΑΞΑΝΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ.

 3. Ανώνυμος

  ΟΙ ΑΠΟΝΤΕΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ…….. CHRISTOS

 4. Ωνασης

  Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος με όλες τις σχολές εδω άμεσα. Να αναβαθμιστούν και οι σχολές επίσης.

 5. Κωστας

  Μπράβο στους δημάρχους και ντροπή σε οσους πρώην δημάρχους , περιφερειάρχες και βουλευτές δεν πηγαν . Ο λαος του αγρινιο γραφει ονόματα. Δε θα βρισκετε ουτε την ψηφο σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.