Δευτέρα, 12 Απριλίου, 2021

Με Αράχωβα το ψηφοδέλτιο της ΝΔ

Με Αράχωβα το ψηφοδέλτιο της ΝΔ

Κορυφώνονται οι διεργασίες στη Νέα Δημοκρατία για να “κλειδώσουν” τα ψηφοδέλτια του κόμματος ενόψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Αναφορικά με την Αιτωλοακαρνανία οι διαδικασίες επί της ουσίας αφορούν τις γυναικείες υποψηφιότητες που θα είναι τρεις-τέσσερις.

Από τις υποψήφιες των περασμένων εκλογών μόνο η Γεωργία Μπόκα (πρώτη επιλαχούσα του ψηφοδελτίου) εξέφρασε την επιθυμία της εκ νέου υποψηφιότητας και αναμένεται εκτός απροόπτου να διεκδικήσει ξανά την ψήφο των Αιτωλοακαρνάνων.

Δεδομένη θεωρείται η υποψηφιότητα της οικονομολόγου Μαρίας Καλπουζάνη ενώ εσχάτως διακινείται έντονα το σενάριο συμμετοχής και της Τόνιας Αράχωβα.

Η κυρία Αράχωβα  έλκει την καταγωγή της από το Αγγελόκαστρο, είναι τέως διευθύντρια της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος με σπουδές κλασικής φιλολογίας, οικονομικών και πολιτικής επικοινωνίας.

Έκανε την πρώτη της παρουσία στο πολιτικό προσκήνιο ως υποψήφια ευρωβουλευτής με τη ΝΔ  στις εκλογές της 26ης Μαΐου όταν και κατετάγη 36η από τους 42 υποψηφίους.

Είναι εξάλλου η πρώτη Ελληνίδα που εξελέγη επικεφαλής (General Secretary) του ENAM (European Network of American Alumni Associations), που καλύπτει σήμερα 56 χώρες στην Ευρώπη και την Ευρασία, οι οποίες αντιπροσωπεύουν περισσότερους από 400.000 μέλη.Στόχος του ΕΝΑΜ είναι να ενισχύει τη συνεργασία, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και την ανάπτυξη και υλοποίηση σχετικών προγραμμάτων.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.