Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

Αρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος: να κρατήσουμε “ζωντανή” τη μνήμη του Παναγιώτη Πλεξίδα

Αρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος: να κρατήσουμε “ζωντανή” τη μνήμη του Παναγιώτη Πλεξίδα

Με αφορμή την 5η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, τιμήθηκε χθες  και θεσμός του εθελοντή πυροσβέστη.

Το Πυροσβεστικό Σώμα ήταν από τους πρώτους δημόσιους οργανισμούς που ανέλαβε πρωτοβουλία για την ανάπτυξη του εθελοντισμού στους κόλπους του, καθιερώνοντας από τις αρχές του 1990 το θεσμό του εθελοντή πυροσβέστη.

Σε σχετική του ανάρτηση μάλιστα ο Αρχηγός του Πυροβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος, Στέφανος Κολοκούρης, κάλεσε όλους να τιμήσουμε  τη μνήμη του 27χρονου Αγρινιώτη Εθελοντή Αρχιπυροσβέστη Παναγιώτη Πλεξίδα, του πρώτου εθελοντή πυροσβέστη που έχασε τη ζωή του, πρόσφατα, εν ώρα υπηρεσίας.

Το μήνυμα του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος:

Τιμούμε σήμερα, στις 5 Δεκεμβρίου του 2020, την “Ημέρα του Εθελοντή Πυροσβέστη”.

Είναι τιμή μου, που ως Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, έχω υπό την ηγεσία μου 2.200 εθελοντές και εθελόντριες συναδέλφους, που προσφέρουν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους, ως ισάξια μέλη του πυροσβεστικού προσωπικού. Είναι ακόμα μεγαλύτερη τιμή, που 2.500 περίπου συμπολίτες, έχουν εκφράσει την επιθυμία να ενταχθούν στις τάξεις του Σώματος ως εθελοντές.

Σας καλώ όλους μαζί σήμερα, να τιμήσουμε τη μνήμη του Εθελοντή Αρχιπυροσβέστη Παναγιώτη Πλεξίδα, ετών 27, του πρώτου εθελοντή πυροσβέστη που έχασε τη ζωή του, πρόσφατα, εν ώρα υπηρεσίας. Είναι καθήκον όλων μας, να κρατήσουμε “ζωντανή” τη μνήμη του.

Ας εργαστούμε ενωμένοι για την προστασία και διάσωση της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας, για την ακόμα  αποτελεσματικότερη προστασία του φυσικού περιβάλλοντος καθώς και για την όσο δυνατόν ποιοτικότερη παροχή υπηρεσιών στους συμπολίτες μας.

Ο εθελοντισμός αφορά κάθε μέλος της κοινωνίας ανεξάρτητα από κοινωνικές και οικονομικές διακρίσεις, καθώς προάγει την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στην αντιμετώπιση των κοινωνικών, οικονομικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων ενδυναμώνοντας έτσι την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή.

Ικανοί, ισότιμοι συνεργάτες και συμπαραστάτες συνδράμουν καθημερινά, σιωπηλά και ανιδιοτελώς στο Πυροσβεστικό έργο, διαφυλάσσοντας τη ζωή και την περιουσία των πολιτών και του Κράτους καθώς και το φυσικό περιβάλλον και τον δασικό πλούτο της χώρας μας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.