Πέμπτη, 6 Αυγούστου, 2020

Ας αρχίσουν οι χοροί(και τα νταούλια) της εθελοντικής παράδοσης ακινήτων…

agr

Σύμφωνα με κυριακάτικα δημοσιεύματα το τελευταίο τρίμηνο του 2017 αναμένεται να προκύψει και στην Ελλάδα μια λύση που εφαρμόζεται κατά κόρον σε χώρες του εξωτερικού, όπως η Ισπανία και η Ιρλανδία σχετικά με τα χρέη προς τις τράπεζες, ειδικά για τα προσημειωμένα ακίνητα. Η… λύση είναι να παραδίδουν εθελοντικά την προσημειωμένη κατοικία τους στην τράπεζα οι δανειολήπτες, ώστε να πετυχαίνουν καλύτερο διακανονισμό οφειλής ή ακόμα και διαγραφή της, εφόσον η αξία του σπιτιού υπερβαίνει την απαίτηση του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος.

Και αυτό γιατί-κατά πως λένε οι… ειδικοί-η αξία του ακινήτου μετά τον επανυπολογισμό από πλευράς τράπεζας θα είναι μεγαλύτερη από την τιμή που θα πετύχαινε στον πλειστηριασμό και αφετέρου το υπόλοιπο της οφειλής θα κουρεύεται, θα ρυθμίζεται ή θα διαγράφεται, ανάλογα με την τράπεζα.

Όλα αυτά είναι επεξηγήσεις μιας απλής πραγματικότητας που λέει πως η μη πληρωμή τόκων ή η παράταση της διάρκειας αποπληρωμής του δανείου απλά δεν έλυσαν το πρόβλημα των τραπεζών και άρα και των ιδιωτών και των επιχειρήσεων που εξακολουθούν να λειτουργούν χωρίς ρευστότητα και δανεισμό.

Θυμίζουμε ότι είναι η εποχή που θα αρχίσουν οι μαζικοί ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, οπότε δεν θα μπορούν να κάνουν και πολλά συγκεντρώσεις αποτροπής πλειστηριασμού όπως της περασμένης Τετάρτης στο Αγρίνιο ή της ερχόμενης στις τέσσερις το απόγευμα, όταν και είναι οκτώ ακίνητα προς πλειστηριασμό.

Καθώς έρχονται και τα εκκαθαριστικά των επιχειρήσεων αλλά και η δόση ΕΝΦΙΑ, είναι η κατάλληλη στιγμή για ευχές για καλό και ξέγνοιαστο καλοκαίρι!

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.