Τρίτη, 7 Ιουλίου, 2020

Αργύρης Νταλιάνης: Το χρονικό μιας “αντιπλημμυρικής” προστασίας

 

Γράφει ο Αργύρης Νταλιάνης*

Το πρόβλημα υπάρχει από το 2013 όπου τα έντονα καιρικά φαινόμενα δημιούργησαν προβλήματα στη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας και ιδιαίτερα στον οικισμό Θύαμο του δήμου Αμφιλοχίας. Οι έντονες βροχοπτώσεις αύξησαν τον όγκο του νερού στον Ίναχο με αποτέλεσμα τη διάβρωση των τειχών και στη τοποθεσία Καναλάκι να δημιουργηθούν σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα.

Ωστόσο αρκετά χρόνια πριν τοποθετήθηκαν κατά μήκος του ποταμού πλέγματα σαν προσωρινή λύση ως ένα σημείο, ενώ ήταν βέβαιο πως μετά από λίγο καιρό και με τις συνεχείς βροχοπτώσεις το πρόβλημα να γιγαντωθεί με αποτέλεσμα τη διάβρωση σε σημεία των τειχών.

Είναι ολοφάνερο πως η Περιφερειακή αρχή τότε, προκειμένου να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου και να δείξει ότι συμμερίζεται τους κινδύνους και τις ανησυχίες των κατοίκων, έστειλε μηχάνημα στη περιοχή το οποίο και παρέμεινε εκεί για “μια ολόκληρη μέρα” χωρίς να κάνει τίποτα για τη διόρθωση του προβλήματος όπου και αποχώρησε!

Από τότε έως και σήμερα που μιλάμε, στην απερχόμενη Περιφερειακή αρχή καταλογίζονται σοβαρότατες ευθύνες με στοιχεία που μάταια όμως βρίσκουν λύση στο πρόβλημα.

Ο χειμώνας έφυγε εδώ και δυο μήνες όμως οι έντονες βροχοπτώσεις της άνοιξης αναδεικνύουν τα “αντιπλημμυρικά έργα” του κυρίου Κατσιφάρα. Ο κύριος Περιφερειάρχης με την αδιαφορία του έθεσε και θέτει ακόμη τη ζωή των κατοίκων της περιοχής σε κίνδυνο.

Οι περιουσίες των ανθρώπων που βρίσκονται στις παρυφές του οικισμού κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή καταστραφούν προκαλώντας ζημιές τόσο στο φυτικό όσο και στο ζωικό κεφάλαιο, καταστρέφοντας έτσι ότι με δυσκολία απέμεινε.

Παρόλα αυτά και λίγο πριν τις εκλογές, σε υποσχετικές δηλώσεις η Περιφερειακή αρχή και ο Κος Κατσιφάρας, μας αναφέρει πως πρόκειται να εντάξει το συγκεκριμένο έργο σε πρόγραμμα που αφορά τη συντήρηση και αποκατάσταση υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων. Ίσως να είναι λίγο αργά για δάκρυα γιατί δυο τετραετίες ο κύριος Κατσιφάρας είχε όλο το χρόνο να κάνει πράξει αυτό που μας ανακοινώνει ότι ΘΑ πράξει και έχει δρομολογήσει χωρίς φυσικά να αναφέρει ΠΟΤΕ και ΠΩΣ θα γίνει το εν λόγω έργο.

Οι ανακοινώσεις των αντιπλημμυρικών έργων συνήθως γίνονται στην αρχή της θητείας της Περιφερειακής αρχής, στη περίπτωση όμως της φτωχής και αποκομμένης Αιτωλοακαρνανίας γίνονται δυστυχώς λίγο πριν τις εκλογές.

Οι ευθύνες πολλές και ο υπεύθυνος ένας και μόνο, η Περιφερειακή αρχή του κυρίου Κατσιφάρα που νομίζει πως με χάντρες και καθρέφτες θα εντυπωσιάσει.

*MSc Οικονομολόγος
Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδος
ΠΕ Αιτωλοκαρνανίας
με τον συνδυασμό του Ν. Φαρμάκη
“Όλα από την αρχή”

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Δημητρης

    Ειναι ο ιδιος Περιφερειαρχης που διεκδικει και αλλη θητεια!Ειναι αυτος που αν και εχει περασει ενας χρονος δεν καταφερε να διρθωσει ενα τμημα ασφαλτου μετα το Μπαμπαλιο μηκους 30 μετρων!τοσο ενδιαφερον για την περιοχη μας!παλι θα προσπαθησει να εξαπατησει ομως με μεγαλα λογια!ας αντιμετωπιστει αναλογως η ανυπαρξια και η αδιαφορια τους!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.