Σάββατο, 4 Ιουλίου, 2020

Μελοποιήθηκε η “Λιακάδα” της Αγρινιώτισσας Αριάδνης Δάντε – Στην Αιτωλοακαρνανία το video clip

Η “Λιακάδα” είναι ένα ποίημα της Αγρινιώτισσας συγγραφέως Αριάδνης Δάντε το οποίο μελοποιήθηκε, απέκτησε φωνή και έπειτα… video clip, το οποίο γυρίστηκε στην Αιτωλοακαρνανία.

Την είδηση γνωστοποίησαν στον Τοπικό Τύπο η εκδόσεις “Τσιπούπολη” με την παρακάτω ανακοίνωση:

Μια φορά και έναν καιρό, η Αριάδνη, η Αλεξία, ο Αναστάσης, ο Δημήτρης, ο Κρις, η Λυδία, η Πολύνα και ο μικρός Τασούλης άκουσαν το κουδούνι του επιστάτη Θόδωρου και βρέθηκαν μαγικά μέσα στο Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας για ένα διαφορετικό εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής. Και τότε…γεννήθηκε η Λιακάδα…που μελοποιήθηκε και ερμηνεύτηκε μαγικά από την Καλλιόπη Ηλιοπούλου και τον Δημήτρη Διπλαρά και μας ταξιδεύει στο παραμύθι του έρωτα και της υπέροχης λίμνης Τριχωνίδας.

Λίγα λόγια για το παρασκήνιο της Λιακάδας…

Το project«Λιακάδα» υλοποιήθηκε με αφορμή το μάθημα «Δικτυακές και Πολυμεσικές εφαρμογές της Λογοτεχνίας στην Εκπαίδευση», του Διϊδρυματικού μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών “Δημιουργική Γραφή” του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από τη δευτεροετή μεταπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος Εκπαίδευσης, κυρία Ευτυχία Σαμαρτζοπάνου, που διατηρεί το συγγραφικό ψευδώνυμο Αριάδνη Δάντε.

Η «Λιακάδα» είναι ένα ποίημα της Αριάδνης, αλλά χάρη στη γνωριμία της συγγραφέως με τη μουσικό Καλλιόπη Ηλιοπούλου απέκτησε φωνή και ρυθμό. Στα γυρίσματα του videoclip συμμετέχουν αγαπημένα πρόσωπα της συγγραφέως που για τις ανάγκες του project ταξίδεψαν στο Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας και στο κτήμα Πιθάρι, στη λίμνη Τριχωνίδα.

Πηγή συνδέσμου: https://www.youtube.com/watch?v=l39IO19HUv8

Βασικοί συντελεστές

Μουσική: Καλλιόπη Ηλιοπούλου

Στίχοι: Αριάδνη Δάντε

Ενορχήστρωση: Δημήτρης Διπλάρας

Κιθάρες: Καλλιόπη Ηλιοπούλου, Δημήτρης Διπλάρας

Μπάσο Πλήκτρα: Δημήτρης Διπλάρας

Προγραμματισμός: Δημήτρης Διπλάρας, Ιάσονας Ηλιόπουλος

Μίξη: Δημήτρης Διπλάρας

Μάστερ: Ιάσονας Ηλιόπουλος

Ιδέα – Επιμέλεια έργου: Αριάδνη Δάντε

Το έργο “Λιακάδα” παρουσιάστηκε σε πρώτη προβολή στο 4ο Διεθνές Συνέδριο Δημιουργικής Γραφής, που πραγματοποιήθηκε από τις 12-15 Σεπτεμβρίου 2019 στη Φλώρινα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.