Με τριάρα και ξανά μόνος πρώτος. Η ξέφρενη πορεία του Άρη καλά κρατεί. Η ομάδα του Ακη Μάντζιου δεν είχε πρόβλημα να επικρατήσει με 4-1 του Λεβαδειακού, συνεχίζοντας να οδηγεί τη βαθμολογική κούρσα. Σουλεϊμάνοφ, Μοντσού και Μορόν τα γκολ της νίκης.
Ο Άρης βρίσκεται στην κορυφή και είναι αποφασισμένος να παραμείνει εκεί καθώς επικράτησε του Λεβαδειακού με 3-1 στο «Κλ. Βικελίδης» και γνώρισε την αποθέωση από τους περίπου 19.000 φίλους. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου δεν πλησίασε τα συνηθισμένα στάνταρ απόδοσης και μάλιστα ο Λεβαδειακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων για τουλάχιστον 40-45 αγωνιστικά λεπτά.
Ο Άρης όμως έχει την ποιότητα κι αυτή τον οδήγησε σε μια ακόμη νίκη η οποία τον κράτησε στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο Μόντσου ήταν ο MVP των «κίτρινων» σκοράροντας μια φορά και κερδίζοντας το πέναλτι (στο οποίο ευστόχησε ο Λορέν Μορόν) το οποίο «κλείδωσε» τη νίκη. Ο Λεβαδειακός απέδειξε για πολλοστή φορά ότι δεν του αξίζει η βαθμολογική θέση στην οποία βρίσκεται έχοντας ταχύτητα, ένταση και τακτική πειθαρχία στο παιχνίδι του. Μετά το γκολ του Σάπι Σουλεϊμάνοφ ισοφάρισε με τον Ζίνι αλλά κατέρρευσε μετά το 3-1.
Έτσι έπαιξαν…
Συγκριτικά με τα «προβλεπόμενα» ο Άκης Μάντζιος προχώρησε σε δύο αλλαγές στο αρχικό σχήμα επιλέγοντας τους Βέλεθ-Μπράμπετς δίδυμο των στόπερ, προσφέροντας ανάσες στον Γιάκουμπ Μπράμπετς, ενώ θέση στο βασικό σχήμα βρήκε και ο Σάπι Σουλεϊμάνοφ αντί του Πιόνε Σίστο στο 4-3-3 του Άρη. Μόντσου, Σιφουέντες και Μανού Γκαρθία διατηρήθηκαν στον άξονα ενώ οι Μάγιο-Χουάνκαρ είχαν ρόλο πλάγιων full back με τον Μορόν στην κορυφή της επίθεσης.
Ο Νίκος Παπαδόπουλος προχώρησε σε ριζικές αλλαγές στο αρχικό σχήμα του Λεβαδειακού με σχήμα 3-4-2-1 στο οποίο οι Λιάγκας, Κάτρη, Μορέϊρα, τους Τσοκάϊ-Κωστή στον άξονα και τους Τσάπρα, Βήχο full back. Μπάλτσι και Συμελίδης ήταν πίσω από τον Ζίνι ο οποίος ήταν στην κορυφή της επίθεσης.
Ο Σουλεϊμάνοφ άνοιξε λογαριασμό
Στην πρώτη οργανωμένη επίθεσή του και σε μια φάση η οποία ανήκε ολοκληρωτικά στον Σάπι Σουλεϊμάνοφ ο Καυκάσιος winger βρήκε δίχτυα (1-0, 9’) κοντινή κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Ούγκο Μάγιο.
Ο Σουλεϊμάνοφ έκανε εξαιρετική κίνηση χωρίς την μπάλα ανοίγοντας χώρο για τον Ισπανό δεξιό full back και στη συνέχεια εκτέλεσε σε πρώτο χρόνο. Αυτομάτως το παιχνίδι άνοιξε με τον Λεβαδειακό να λειτουργεί καλύτερα στο γήπεδο και τον Άρη να μην εισπράττει τις βοήθειες που θα ήθελε από τον άξονα.
Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν δύο φάσεις με τον Ζίνι (σ. σ. ο Φαμπιάνο είχε πρόβλημα στον έλεγχο των κινήσεών του). Στην πρώτη (16’) ο Κουέστα έκλεισε σωστά τη γωνιά του και στη δεύτερη (21’) ο Φαμπιάνο απομάκρυνε προς της εστίας.
Η 3η του Ζίνι και το 4/4 του Λεβαδειακού
Ο Άρης παρέμεινε υποτονικός, εξαιρετικά ευάλωτος στην άμυνα, δίχως ένταση και ταχύτητα στο παιχνίδι του. Κυρίως όμως, τακτικά αρκετοί παίκτες δεν ανταποκρίθηκαν στις περιστάσεις δίνοντας χώρους στους αντιπάλους τους και μάλιστα με δυσκολία στον έλεγχο των κινήσεών τους.
Αντιθέτως, ο Λεβαδειακός είχε τακτική προσέγγιση, έπαιξε καλύτερα και άξιζε το γκολ έχοντας μάλιστα 4/4 τελικές προσπάθειες στην εστία. Γιατί λειτούργησε καλύτερα στο γήπεδο έχοντας υπομονή, κυκλοφορία μπάλας και ταχύτητα στο παιχνίδι του. Και το βρήκε στο 30’ με τον Ζίνι καθώς με προβολή, έπειτα από σέντρα του Μπάλτσι ξέφυγε και πάλι από την άμυνα του Άρη και ισοφάρισε με προβολή (1-1, 30’).
Το αριστούργημα του Μόντσου
Η ικανότητα του Μόντσου στην εκτέλεση των στατικών φάσεων έβγαλε τον Άρη από το δωμάτιο της πίεσης καθώς τρία λεπτά μετά το γκολ της ισοφάρισης, ο Ισπανός έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι της εστίας του Γκροφ (2-1, 33’).
Δύο λεπτά αργότερα οι «κίτρινοι» είχαν την ευκαιρία για την απόκτηση ισχυρού προβαδίσματος αλλά ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού μπλόκαρε την μπάλα σε σουτ του Κλέιτον Ντιαντί.
Δύο λεπτά πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου ο Κατρής βρήκε δίχτυα έπειτα από εκτέλεση φάουλ αλλά η φάση ήταν ως μη γενόμενη καθώς ήταν εκτεθειμένος. Ωστόσο, ήταν μια ακόμη απόδειξη της κακής αμυντικής λειτουργίας των γηπεδούχων.
Ο Μορόν βρήκε δίχτυα εκεί που ο Άρης χρειαζόταν γκολ
Ο Λεβαδειακός διατήρησε το υψηλό ποσοστό κατοχής μπάλας και στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους στοχεύοντας και πάλι στην απομόνωση του Ζίνι. Ο Άρης συνέχισε να υπολειτουργεί κάνοντας αρκετά λάθη και με τον Λορέν Μορόν εκτός παιχνιδιού. Αυτό οδήγησε τον Άκη Μάντζιο στις πρώτες παρεμβάσεις του (58’) με την είσοδο των Νταρίντα, Σίστο στοχεύοντας στην ενίσχυση της μεσαίας γραμμής.
Στο 62’ ο Θανάσης Τζήλος καταλόγισε πέναλτι υπέρ του Άρη σε μια φάση όπου ο Σίστο είδε την κίνηση του Χουάνκαρ και στην παράλληλα πάσα του τελευταίου ο Συμελίδης έπεσε πάνω στον Μόντσου καθώς ο τελευταίος ετοιμαζόταν να εκτελέσει από το ύψος του πέναλτι.
Ο Λορέν Μορόν ευστόχησε από τα έντεκα βήματα κι έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων (3-1) στην ομάδα του. Ο Πιόνε Σίστο έδωσε πνοή στην ομάδα του μέσα από την ένταση στο παιχνίδι του. Στο 72’ ο Γκροφ απομάκρυνε εντυπωσιακά στο σουτ του Νταρίντα από το ύψος του πέναλτι και στη συνέχεια ο Μορόν δεν κατάφερε να ξαναβρεί δίχτυα από εξαιρετικά πλάγια θέση.
Στα τελευταία λεπτά ο Άρης είχε ένα σωρό ευκαιρίες για να πετύχει κι άλλα τέρματα αλλά τα μούσκεψε στην τελική πάσα ενώ ο Πιόνε Σίστο σε δύο περιπτώσεις εκτέλεσε ελεύθερος αλλά δεν βρήκε εστία. Στο 95’ ο Βλάντιμιρ Νταρίντα βρήκε δίχτυα αλλά το γκολ ακυρώθηκε καθώς εκτιμήθηκε ότι παίκτης του Άρη που συμμετείχε στη φάση βρήκε με χέρι τη μπάλα πριν πάει στον σκόρερ.
Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Φαμπιάνο, Βέλεθ (Άρης), Ζίνι, Μπάλτσι, Συμελίδης, Λιάγκας (Λεβαδειακός)
MVP: Με γκολ και κερδισμένο πέναλτι, αυτός ο τίτλος πηγαίνει στον Μόντσου λόγω και της νίκης του Άρη
Στο ύψος τους: Εξαιρετικό παιχνίδι από τον Ζίνι για τον Λεβαδειακό ο οποίος έως και το 62’ πήρε πολλά και από τους παίκτες του άξονα. Ο Πιόνε Σίστο ομόρφυνε τον Άρη στην επίθεση από τη στιγμή που μπήκε στο γήπεδο.
Ο «αδύναμος κρίκος»: Ο Φαμπιάνο είχε πρόβλημα με τον Ζίνι και ο Σιφουέντες ήταν «βαρύς». Ο Λεβαδειακός συνεχίζει να έχει πρόβλημα στην αριστερή πλευρά του. Στο γκολ του Σουλεϊμάνοφ δεν λειτούργησε σωστά ο Μορέιρα
Η «γκάφα»: Ο Συμελίδης έκανε καλό παιχνίδι αλλά και το λάθος στη φάση του πέναλτι όπου έπεσε πάνω στον Μόντσου και δεν είχε την παραμικρή πιθανότητα διεκδίκησης της μπάλας.
Το «στραγάλι»: Σωστή η απόφαση του Θανάση Τζήλου στη φάση του πέναλτι. Σωστά ακυρώθηκε το γκολ του Λεβαδειακού στο 42’ καθώς ο σκόρερ ήταν εκτεθειμένος. Ο Τζήλος έκανε λάθη αλλά δεν επηρέασαν την εξέλιξη του αγώνα. Ερωτηματικό υπάρχει για την ακύρωση του τέρματος του Νταρίντα καθώς κανείς από τους παίκτες του Άρη (Σουλεϊμάνοφ, Σιφουέντες και Νταρίντα) που ήταν στη φάση δεν ήταν εκτεθειμένος. Στη φάση αυτή φάνηκε πώς το γκολ δεν μέτρησε για χέρι παίκτη του Αρη.
Το «ταμείο» του Gazzetta: Ο Άρης παρέμεινε στην κορυφή λόγω ποιότητας δείχνοντας ότι ξέρει να νικά ακόμη και τις ημέρες που δεν παίζει βάσει της δυναμικής του. Αυτό έκανε απέναντι στον Λέβαδειακό καθώς οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι μέχρι το 60ο λεπτό και σίγουρα πιο φρέσκοι από τους «κίτρινους». Ο Άρης είχε όμως την ποιότητα κι αυτή έκανε τη διαφορά.
ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Μάγιο, Βέλεθ (81’ Ροζ), Φαμπιάνο (77’ Μπράμπετς), Χουάνκαρ, Μόντσου, Σιφουέντες, Μανού Γκαρθία (58’ Νταρίντα), Ντιαντί (58’ Σίστο), Σουλεϊμάνοφ και Μορόν (81’ Κουάισον)
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Γκροφ, Κωστή (70’ Ρόμο), Βήχος, Μπάλτζι, Μορέϊρα (86’ Όζμπολτ), Τσοκάι, Λιάγκας, Συμελίδης (78’ Γιαννιώτας), Ζίνι, Τσάπρας και Κάτρης