Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

17 παίκτες του Άρη φόρεσαν στη συνέχεια τη φανέλα του Παναιτωλικού

17 παίκτες του Άρη φόρεσαν στη συνέχεια τη φανέλα του Παναιτωλικού

Μόλις ένας έκανε την αντίστροφη πορεία.

Η σχέση του Παναιτωλικού με τον Άρη είναι του λαβείν και όχι του δούναι. Πραγματικά καθ’ όλη την διάρκεια της ύπαρξης του αγρινιώτικου συλλόγου, μόλις μια φορά παίκτης του στελέχωσε την ομάδα του Άρη. Επρόκειτο για τον Γιώργο Μπάρκογλου που το 2000 πήγε στον Άρη έχοντας προηγουμένως κάνει δύο πολύ καλές σεζόν στη Β΄εθνική με τον Παναιτωλικό.

Αντιθέτως, δεκαεπτά παίκτες που έπαιξαν στον Άρη συνέχισαν την καριέρα τους στην ομάδα του Αγρινίου! Ανάμεσα τους μεγάλα ονόματα των κιτρινόμαυρων, με μεγαλύτερο αυτό των Αλεξιάδη και Παπαιωάννου, το 1975 και 1976 αντίστοιχα.

Άλλοι παίκτες ήταν ο Κλήμης Γούναρης το 1975, ο τερματοφύλακας Γάκης, ο κεντρικός αμυντικός Δαγιόγλου κατά τη δεκαετία του ογδόντα. Η λίστα μεγαλώνει, προσθέτοντας, το 1990 τον Νίκο Πασιαλή, αφού είχε κάνει πρώτα πέρασμα από τον ΠΑΣ Γιάννενα, τον τερματοφύλακα Λεκίδη το 1997, και τον ελληνοκαναδό Λημνιάτη το 1992.

Λίγο αργότερα στο Αγρίνιο κατηφόρισε ο αμυντικός Μπακογιάννης, ενώ εκεί κατέληξε το 1997 ο σπουδαίος επιθετικός  Λιούμπισα Μιλόγεβιτς, αλλά και ο συμπατριώτης του, Στοΐνοβιτς το 1999. Την τελευταία δεκαετία στο Αγρίνιο αγωνίστηκαν οι πρώην παίκτες του Άρη Σκαρμούτσος (2006), Νάιντος (2007), Κούσας και Χρυσάφης (2010).

Το 2011 στο Αγρίνιο κατέληξε μετά από πολλές περιπλανήσεις ο νυν τεχνικός  διευθυντής του Άρη  Άγγελος Χαριστέας και ο Γιώργος Θεοδωρίδης . Ο τελευταίος μάλιστα σε μεγάλη ποδοσφαιρικά ηλικία, χρίστηκε και διεθνής, αποτέλεσμα των σπουδαίων εμφανίσεων που έκανε στον Παναιτωλικό.

Αλεξιάδης και Παπαϊωάννου, δύο από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές που έβγαλε ο Άρης, πέρασαν από το Αγρίνιο, έστω και για σύντομο χρονικό διάστημα

Πηγή: aris.re

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.