Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

Αριστερή Παρέμβαση Δυτικής Ελλάδας: “Καμία απόλυση εργαζομένων στα ειδικά και κοινωφελή προγράμματα του ΟΑΕΔ”

Αριστερή Παρέμβαση Δυτικής Ελλάδας: “Καμία απόλυση εργαζομένων στα ειδικά και κοινωφελή προγράμματα του ΟΑΕΔ”

Ανακοίνωση για τον αγώνα των εργαζομένων των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ εξέδωσε η Αριστερή Παρέμβαση Δυτικής Ελλάδας, με την οποία ζητά να μην υπάρχει καμία απόλυση εργαζομένων στα ειδικά και κοινωφελή προγράμματα του ΟΑΕΔ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Καμία απόλυση εργαζομένων στα ειδικά και κοινωφελή προγράμματα του ΟΑΕΔ.

Λιγότερη δουλειά-δουλειά για όλους, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Σε λίγες μέρες, ακόμα ένα ειδικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ φτάνει στο τέλος του. Για το ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης του ΟΑΕΔ για 5500 ανέργους πτυχιούχους ηλικίας 22-29 ετών, από 22 Γενάρη ξεκινούν οι απολύσεις. 3.650 νέοι εργαζόμενοι που καλέστηκαν να καλύψουν πάγιες και διαρκείας ανάγκες σε δημόσιες υπηρεσίες (δομές υγείας και πρόνοιας, υπηρεσίες υπουργείων, ΟΑΕΔ, ΕΦΚΑ) θα είναι άνεργοι μέχρι το Μάρτη, με τη λήξη των συμβάσεων του προγράμματος. Αντίστοιχα χιλιάδες εργαζόμενοι σε όλη την Ελλάδα με προγράμματα του ΟΑΕΔ, κινητοποιούνται διεκδικώντας την παράταση-μονιμοποίηση των συμβάσεων τους, μπροστά στη απόλυσή τους.

Τα αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι ξεκάθαρα. Ενώ κυβερνήσεις-περιφέρειες-ΕΕ παρουσιάζουν τα προγράμματα ως «φάρμακο» για την αντιμετώπιση της ανεργίας, στην πραγματικότητα έρχονται να καλύψουν τα κενά που άφησαν οι χρόνιες μνημονιακές δεσμεύσεις σε δήμους-περιφέρειες και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες,από ανακυκλούμενες στρατιές ανέργων, που βγαίνουν για ένα οκτάμηνο (ή και δωδεκάμηνο) από τα μητρώα του ΟΑΕΔ, απλά για να επανέλθουν σε αυτά μετά το πέρας της βάρδιάς τους, με την υπόσχεση ότι αυτή η προϋπηρεσία κάπου θα μετρήσει.

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ πανηγυρίζουν για τη μείωση της ανεργίας, τη στιγμή που αυτό που έχει γίνει καθεστώς είναι η ελαστική και εκ περιτροπής εργασία. Για τον Οκτώβρη του ’19 μόλις το 37,22% των συμβάσεων που πραγματοποιήθηκαν ήταν με πλήρη απασχόλησηενώ μία στις δύο προσλήψεις (49,26 %) ήταν με μερική απασχόληση (στοιχεία ΕΡΓΑΝΗ). Αυτή την «ανάπτυξη» πληρώνει ο λαός και ειδικά η νεολαία για τις ανάγκες των αιματηρών πλεονασμάτων και του κεφαλαίου, που διψά για φθηνό εργατικό δυναμικό.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει γυρίσει τη πλάτη της στις ανάγκες των νέων εργαζομένων, τη στιγμή που ετοιμάζεται για μια νέα αντεργατική επιδρομή με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Η υποκρισία του κ. Μητσοτάκη για μείωση της ανεργίας στη νεολαία και αντιστροφή της διαρροής επιστημονικού δυναμικού (braindrain) περισσεύει, τη στιγμή που ενισχύουν τα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας και δίνουν κίνητρα στους εργοδότες για ενίσχυση της ελαστικής εργασίας, όπως έκαναν πρόσφατα με το αναπτυξιακό νομοσχέδιο.

Μόνος δρόμος ο αγώνας των εργαζομένων που παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά. Ο αγώνας των «5500» μπορεί και πρέπει να πάρει χαρακτηριστικά νικηφόραςαγωνιστικής απάντησης της νεολαίας και των εργαζομένων στο μαύρο μέλλον που μας ετοιμάζουν. Με ανατρεπτικό μαζικό αγώνα απέναντι σε κυβέρνηση-τοπικό κράτος-κεφάλαιο για την επιβολή των αναγκών των εργαζομένων.

ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ – ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΜΕ ΕΙΔΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ – ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟ 8ΜΗΝΟ-12ΜΗΝΟ

ΙΣΗ ΑΜΟΙΒΗ – ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΙΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΗΣ – ΕΛΑΣΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ  ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ

ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΣΣΕ ΠΑΝΤΟΥ!

ΚΑΝΕΝΑ ΔΑΝΕΙΟ ΕΙΤΕ ΑΠΟ Ε.Ε. ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΙΩΝΙΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

 1. Δημήτρης Κοντονίκας

  ζητω τα stage
  παγιες και διαρκείς ανάγκες
  ΠΑΓΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑ
  ΑΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
  ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.