Δευτέρα, 10 Μαΐου, 2021

Αρκεί το ΤΕΕ να μην ρωτά για Ιστορία τον κ. Σπίρτζη

Αρκεί το ΤΕΕ να μην ρωτά για Ιστορία τον κ. Σπίρτζη

velouhiotis

Το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας, δια του  προέδρου του κ. Μπλέτσα, έστειλε επιστολή στον αρμόδιο υπουργό κ. Σπίρτζη προκειμένου να του θυμίσει πως η σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό είναι ζωτικής σημασίας και –εμμέσως- ότι ο ίδιος έχει δηλώσει πως έχει στο συρτάρι του σχεδόν έτοιμη τη λύση. Αυτό το τελευταίο δεν πρέπει να το ξεχνάμε.

Να ξεκαθαρίσουμε ότι ο κ. Σπίρτζης δεν φταίει για το που χαράχτηκε η Ιόνια Οδός και πόσο μακριά πέρασε από το Αγρίνιο. Επίσης δεν φταίει που οι Αγρινιώτες ούτε στο κομμάτι από το Κεφαλόβρυσο στον Κουβαρά μπορούν να μπουν αλλά ούτε και στην παράκαμψη της Αμφιλοχίας ακόμη. Να είμαστε δίκαιοι, αυτά είναι στην καμπούρα άλλων.

Όμως οι του ΤΕΕ θα πρέπει να θυμούνται ότι απευθύνονται σε έναν υπουργό που όχι μόνο έχει τον Άρη Βελουχιώτη στο γραφείο του αλλά τον έχει και σε τεχνοτροπία «ποπ-αρτ», κάπως σαν τα πορτραίτα του Άντι Γουόρχολ. Επίσης πρέπει να θυμάται(το ΤΕΕ)πως ο κ. Σπίρτζης έχει μια παράξενη αίσθηση του ιστορικού χρόνου αλλά και των γεγονότων. Έτσι, τις προάλλες που βρέθηκε στα Γιάννενα για την απελευθέρωση της πόλης και την ένταξή της στο σώμα της μαμάς-πατρίδας είπε μεταξύ άλλων και τα εξής:
«Όπως στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο το ηθικό φρόνημα των Ελλήνων είχε ανέβει και με την απελευθέρωση της πόλης άνοιξε ο δρόμος για την απελευθέρωση της υπόλοιπης Ελλάδας»!

Ελπίζουμε το ΤΕΕ να ξέρει ότι η πόλη απελευθερώθηκε το 1913 αλλά ο Α’ Παγκόσμιος άρχισε το 1914! Αυτό σημαίνει ότι ο κ. Σπίρτζης έχει μια ειδική συναίσθηση του χρόνου αλλά και μια ειδική αντιμετώπιση των ιστορικών και πολιτικών εξελίξεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι την ώρα που έβγαζε λόγο στα Γιάννενα ο κ. υπουργός συνέβαινε την ίδια στιγμή στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο και συγχρόνως συγκρούσεις αναρχικών με αστυνομικούς μερικά στενά πιο πέρα!

Οι αστυνομικοί μάλιστα, όπως διαβάσαμε στον λεγόμενο… αντιδραστικό Τύπο, έφαγαν το ξύλο της αρκούδας διότι ήταν απλοί «καπελάκηδες» χωρίς ασπίδες και τους την έπεσαν με καδρόνια και κράνη! Όπως διαβάσαμε αυτό συνέβη για να μη δείχνει στρατοκρατούμενη η πόλη την ώρα που είχε παρελάσεις και αγήματα για την απελευθέρωσή της! Απίθανο;

Με όλα τα παραπάνω παράδοξα και τραγελαφικά θέλουμε να τονίσουμε προς το ΤΕΕ πως ο κ. Σπίρτζης είναι όλη μαζί η έκφραση της αντίφασης που χαρακτηρίζει τους σημερινούς κυβερνώντες. Οπότε καλό είναι να τον ενοχλούν κάθε μέρα αν γίνεται. Η αίσθηση του χρόνου και η ιστορική αποτίμηση παλαιών γεγονότων δεν επιτρέπει εφησυχασμό για τον κ. Σπίρτζη. Αλλά αν τον ενοχλούν συνεχώς μπορεί να βγει κάτι περισσότερο από ότι με τους προηγούμενους, να το θυμούνται κι αυτό στο ΤΕΕ…

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.