Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου, 2020

Αρκουμανέας (Πρόεδρος ΕΟΔΥ): «Χαλαρώσαμε, πήγαμε από το ένα άκρο στο άλλο»

Ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ , Παναγιώτης Αρκουμανέας, φανέρωσε δημόσια τον προβληματισμό του για την αναζωπύρωση των κρουσμάτων. Σε πάνελ του «Φόρουμ των Δελφών», εκτίμησε πως η άρση των μέτρων για το κορωνοϊο έγινε μάλλον γρήγορα.

Ο κ. Αρκουμανέας στην συζήτηση με θέμα «περιμένοντας το δεύτερο κύμα της πανδημίας», δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για την αναζωπύρωση των κρουσμάτων. Μάλιστα, αφού ανακοίνωσε πως «έχει ξεκινήσει ξανά η καθημερινή ενημέρωση των πολιτών» αλλά και ότι «τα τελευταία κρούσματα παρουσιάστηκαν μετά από μαζικά τεστ που έγιναν στον πληθυσμό αλλά και στις πτήσεις που φτάνουν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος», είπε χαρακτηριστικά:

«Δεν ξέρω αν έχει περάσει το πρώτο κύμα. Χαλαρώσαμε είναι αλήθεια, πήγαμε από το ένα άκρο στο άλλο».

Εξήγησε ότι «οι εικόνες 1000 ατόμων σε ένα μπαρ προκαλούν ανησυχία γιατί είναι πολύ δύσκολο, αν προκύψει εκεί κρούσμα, να κάνει κανείς ιχνηλάτηση σε τόσα πολλά άτομα» και τόνισε πως είναι λάθος να ισχυρίζεται κανείς πως θα μας σώσουν τα τεστ. «Τα τεστ είναι σημαντικά αλλά δεν είναι μόνο αυτά που βοηθούν», είπε.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας πως αν οι πολίτες χαλαρώσουν τελείως θα υπάρξει πρόβλημα. Αντίθετα, υποστήριξε, ακόμα και αν μπει κάποιο κρούσμα από το εξωτερικό δεν θα δημιουργήσει θέμα αν τηρούνται οι αποστάσεις, αν οι πολίτες φορούν τις μάσκες όπου πρέπει και αν πλένουν συχνά τα χέρια τους.

«Δεν υπάρχει διασπορά του ιού, αλλά δεν πρέπει να χαλαρώσουμε», τόνισε ο κ. Αρκουμανέας πολλές φορές κατά τη διάρκεια της συζήτησης.

Πηγή: iefimerida.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.