Το θέμα του ΚΤΕΛ κυριάρχησε στην λογοδοσία του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου παρουσία μάλιστα αρκετών δημοτών οι οποίοι θέλησαν να μάθουν από πρώτο χέρι τις προθέσεις της δημοτικής αρχής.
Απόντος του δημάρχου Σπύρου Διαμαντόπουλου στην μοναδική ερώτηση της λογοδοσίας απάντησαν οι ειδικοί του συνεργάτες Επαμεινώνδας Λύρος και Έφη Σκούρα που αναφέρθηκαν τεχνοκρατικά σε μερικές πτυχές.
Σε ότι αφορά το χώρο που είχε αποφασίσει ο κ. Διαμαντόπουλος και ανέφερε στην διαβούλευση για την κυκλοφοριακή μελέτη, το φιλέτο δίπλα στο Ραδιομέγαρο, η δημοτική αρχή ανέκρουσε πρύμναν καθώς ανακάλυψε εκ των υστέρων ότι ο χώρος δεν της ανήκει. Σε αντιδιαστολή υπήρξαν αιχμές για τις προηγούμενες αρχές ότι δεν υποστήριξαν την διεκδίκηση και το χώρο τον κατοχύρωσε η Κτηματική ενώ ο κ. Επαμεινώνδας Λύρος τόνισε ότι από το 2018 έως το 2023 δεν είχε γίνει τίποτε.
Από πλευράς του δημοτικού συμβούλου Νίκου Καρατζογιάννη υπήρξαν έντονες επικρίσεις ότι δεν δόθηκαν ουσιαστικά στοιχεία ενώ αμφισβητήθηκαν οι ισχυρισμοί πως η αλλαγή χρήσεων είναι τόσο χρονοβόρα. Όντας και ο ίδιος μηχανικός είπε ότι είχε παραδώσει στοιχεία αφιλοκερδώς και ότι με την ανάθεση των 37.000€ θα έπρεπε τα πράγματα να διεκπεραιωθούν σύντομα προς όφελος του δήμου.
Παίρνοντας το λόγο ο κ. Λύρος και ενώ είχαμε περάσει στο επόμενο θέμα, την έγκριση του ισολογισμού, ζήτησε να οριστεί έκτακτη συνεδρίαση ώστε να συζητηθούν ενδελεχώς τρία θέματα που απασχολούν έντονα την επικαιρότητα: Οι πλημμύρες, το ΚΤΕΛ και το Καλλιτεχνικό Σχολείο. Μάλιστα επανήλθε για τις πλημμύρες στο τέλος χωρίς όμως να γίνει δεκτή η πρότασή του για έκτακτο δημοτικό συμβούλιο μέχρι το Σάββατο.
Πρέπει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της ομιλίας του, και ενώ τον διέκοπτε ο αντιδήμαρχος κ. Ράπτης, ήταν επικριτικός μιλώντας για συμφέροντα που πολιορκούν σήμερα πάλι το Μεσολόγγι και για ειδικούς συνεργάτες. Παράλληλα αποκάλυψε ότι κατά την θητεία του τον είχε επισκεφθεί ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ ενημερώνοντάς τον για την πρόθεση αγοράς χώρου. «Θα μπορούσαν να αγοράσουν χώρο δίπλα στον Άγιο Δημήτριο ή στο ΚΤΕΟ, είναι δυνατόν να φέρουμε δίπλα στην λιμνοθάλασσα τα καυσαέρια», διερωτήθηκε μεταξύ άλλων.









