Παρασκευή, 23 Απριλίου, 2021

Αρνητικά για κορωνοϊό 10 ακόμη δείγματα απο την περιοχή του Αγρινίου αλλα εφησυχασμός δεν επιτρέπεται

Αρνητικά για κορωνοϊό 10 ακόμη δείγματα απο την περιοχή του Αγρινίου αλλα εφησυχασμός  δεν επιτρέπεται

Στους ελάχιστους νομούς της Ελλάδας όπου δεν έχει καταγραφεί κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού παραμένει η Αιτωλοακαρνανία έως και σήμερα, Παρασκευή 3η Απριλίου 2020.

Ενθαρρυντικό είναι το γεγονός αυτό αλλά σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται εφησυχασμός καθώς οι κρίσιμες ημέρες είναι μπροστά μας.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα στον έλεγχο δειγμάτων 10 περίπου ατόμων από την περιοχή του Αγρινίου, κάποια εξ αυτών νοσηλεύτηκαν στην «κλινική κορωνοϊου» του νοσοκομείου. Όλα τα δείγματα υπήρξαν αρνητικά όπως επίσης και τέσσερα από την περιοχή του Μεσολογγίου.

Το γεγονός πως ο κορωνοϊός δεν χτύπησε επισήμως την πόρτα της Αιτωλοακαρνανία σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπει εφησυχασμό, άλλωστε ουδείς είναι σε θέση να αποκλείσει το ενδεχόμενο ύπαρξης κρουσμάτων που δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως.

Και έχει σημασία να τονιστεί πως δεν επιτρέπεται εφησυχασμός καθώς υπάρχουν ενδείξεις πως ένα τμήμα του κόσμου θεωρεί πως ο κίνδυνος πέρασε, πράγμα που δεν ισχύει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως τις τελευταίες ημέρες έχει αυξηθεί κατά πολύ ο αριθμός των συμπολιτών μας που καταφεύγουν στο νοσοκομείο για θέματα για τα οποία μέχρι πρότινος απέφευγαν την επίσκεψη.

Για τα πρώτα αισιόδοξα μηνύματα για την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας έκανε λόγο στην καθιερωμένη ενημέρωσή του και ο Σ. Τσιόδρας, ο οποίος όμως εξήγησε με έμφαση ότι δεν πρέπει να εφησυχάσουμε «γιατί αν συμβεί αυτό ο ιός θα μας διαλύσει γρήγορα».

Όπως είπε ο κ. Τσιόδας βλέπει την πορεία της επιδημίας με μια συγκρατημένη αισιοδοξία, τονίζοντας πως υπάρχουν «μικρά, αισιόδοξα μηνύματα, μια βραδεία αύξηση, ίσως αργότερα να έχουμε και μείωση, αλλά αυτό εξαρτάται μόνον από εμάς» και πρόσθεσε ότι μπορούμε να χαρούμε αλλά να θυμάστε ότι γρήγορα μπορούμε να φθάσουμε στο άλλο άκρο συστήνοντας την πλήρη και πιστή εφαρμογή των μέτρων.

Δείτε αναλυτικά την εξάπλωση της νόσου στην Ελλάδα και στον κόσμο:

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.