Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου, 2022

Αρνητικά σημάδια από το εξωτερικό για τον τουρισμό στην Πάλαιρο-Δήλωση Βαρεμένου

Αρνητικά σημάδια από το εξωτερικό για τον τουρισμό στην Πάλαιρο-Δήλωση Βαρεμένου

Για «άλλη μία προβληματική και αβέβαιη σαιζόν για τον τουρισμό στην Πάλαιρο», κάνει λόγο ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος.

Με τα έως σήμερα στοιχεία η φετινή περίοδος εμφανίζεται ως εξόχως προβληματική και, αν κινηθεί στο 50% εκείνης του 2019, θα θεωρηθεί “επιτυχία”, υποστηρίζει ο βουλευτής.

Η δήλωση του Γιώργου Βαρεμένου:

Η έναρξη της τουριστικής περιόδου στην περιοχή της Παλαίρου, εξελίσσεται σε θολό τοπίο σπαρμένο με μεγάλα εμπόδια και αβεβαιότητα όσον αφορά τον εισαγόμενο τουρισμό είτε σε καταλύματα είτε σε σκάφη αναψυχής.

Το γεγονός ότι η Αγγλία εξαίρεσε την χώρα μας από τις πράσινες περιοχές αποτελεί πλήγμα, όπως επίσης και η απαίτηση της γερμανικής κυβέρνησης για τεστ επιστροφής σε όσους επισκεφθούν την Ελλάδα.

Απ’ την πλευρά της Δανίας, η προγραμματισμένη για τις 24 Μαΐου άφιξη επισκεπτών μετατέθηκε για το τέλος του μήνα, ενώ το αντίστοιχο ορόσημο για τους Σουηδούς είναι η 12η Ιουνίου. Η φινλανδική κυβέρνηση μετέθεσε προγραμματισμένες για την 31η Μαΐου αφίξεις στις 5 Ιουλίου, ενώ η Νορβηγία έχει θέση ως ημερομηνία έναρξης την 26η Ιουνίου.

Με τα έως σήμερα στοιχεία η φετεινή περίοδος εμφανίζεται ως εξόχως προβληματική και, αν κινηθεί στο 50% εκείνης του 2019, θα θεωρηθεί “επιτυχία”.

Τούτων δοθέντων, η προπαγανδιστική προσέγγιση της πραγματικότητας όχι απλώς δεν προσφέρει τίποτε, αλλά συντηρεί και την δύναμη της αδράνειας, που επιδεινώνει αντί να αντιστρέφει μία δύσκολη κατάσταση.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.