Σάββατο, 8 Μαΐου, 2021

Το άρθρο σε μεγάλο αθηναϊκό site και το γήπεδο των Φυτειών με τα πρόβατα

Το άρθρο σε μεγάλο αθηναϊκό site και το γήπεδο των Φυτειών με τα πρόβατα

Έγραψε στην ιστοσελίδα του sport-fm ο αθλητικογράφος Άρης Ασβεστάς (εδώ: http://www.sport-fm.gr/article/i-ligka-ta-xwrafia-kai-i-epo-tin-apaksiwsi-tou-VAR/4014828) ένα κείμενο για τα στραβά του ελληνικού πρωταθλήματος, μεταξύ άλλων και για τα γήπεδα-χωράφια στα οποία διεξάγεται.

Και, τι περίεργο, το άρθρο συνοδεύεται από φωτογραφία (προφανώς από την google) με πρόβατα να βόσκουν στον αγωνιστικό χώρο και τα δοκάρια να είναι στραβά! Από πού; Από τις Φυτείες!

Όπως διαβάζουμε στο www.fities.gr (https://www.fities.gr/2019/10/sport-fm.html?fbclid=IwAR2oxaiRT0tcVolhq31GCB7TR7XSW0tvU2MBuTktrD6MClFgI9p5-TbtVrM) πρόκειται για την εικόνα του γηπέδου από το 2012! Και μάλιστα μετά από την ανακαίνιση και την μεγάλη προσπάθεια που είχε γίνει το 2010!

Μετά από εθελοντική εργασία και 15.000 έξοδα το 2010 κατέληξε το γήπεδο να είναι τ0 2012 χωράφι, όπως φαίνεται στην συγκεκριμένη φωτογραφία. Έκτοτε; Είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα στο γήπεδο των Φυτειών το 2019 όπως  διαβάζουμε αλλά και πάλι σε πιάνει η ψυχή σου:

«Είναι βέβαια μια απαξιωτική φωτογραφία για το άλλοτε “μικρό παλατάκι και στολίδι” του χωριού μας. Εάν απλά κάνετε ένα google “Φυτείες Γήπεδο” θα βρείτε πολλά κείμενα και πολλές φωτογραφίες που κοιτάζοντας τες σε πιάνει ένα παράπονο και ένας θυμός.
Φυσικά σήμερα ο ιστορικός Ακαρνανικός Φυτειών δεν υπάρχει πλέον, το γήπεδο είναι έρημο, αλλά έχει έστω κουτσά στραβά λίγο χλοοτάπητα ή γρασίδι ή απλά χορτάρι εάν θέλετε, επίσης έχουν εγκατασταθεί εξέδρες, αλλά κόσμος και παιδιά να παίξουν μπάλα δεν υπάρχουν», γράφει το www. fities.gr.

Αυτό το τελευταίο είναι μαχαιριά στην καρδιά. Αλλά που να τα ξέρουν αυτά οι Αθηναίοι. Που να ξέρουν τι τραβάμε εμείς εδώ στα δυτικά μόνοι μας…

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.