Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου, 2021

Ασχήμια και αισθητική ρύπανση στον Λούρο

Ασχήμια και αισθητική ρύπανση στον Λούρο

Ο Λούρος είναι μία από τις δημοφιλέστερες παραλίες της Αιτωλοακαρνανίας αλλά όλοι θα συμφωνήσουμε με την παρατήρησή του εξαίρετου περιβαλλοντολόγου Διονύση Μαμάση για την αισθητική ρύπανση. «Η παραλία είναι όλων των πολιτών χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο καθένας κάνει ότι θέλει», σημειώνει. Το σχόλιο και οι φωτογραφίες:

Η ασχήμια & αισθητική ρύπανση του Λούρου

Η ασχήμια και οι αυθαίρετες κατασκευές κατάληψης από πακτωμένα κιόσκια, μόνιμες ομπρέλες-εξοπλισμούς αναψυχής ιδιωτών υποβαθμίζουν άναρχα τη φυσική κατάσταση της αμμώδης παραλίας του Εθνικού Πάρκου.

Μπράβο σε έναν άλλο δήμο της Περιφέρειας, στον δήμο Αιγιάλειας όπου στην Ακράτα τα ξήλωσε όλα και τα απομάκρυνε για το δικαίωμα ελεύθερης χρήσης και απόλαυσής της ακτής. Παράδειγμα προς μίμηση και για άλλες δημοτικές αρχές προς αποκατάσταση της νομιμότητας, προστασίας της Δημόσιας Υγείας αλλά και της διατήρησης της βιοποικιλότητας της προστατευόμενης περιοχής του Εθνικού Πάρκου Λιμνοθάλασσων Μεσολογγίου-Αιτωλικού!

Η παραλία είναι όλων των πολιτών χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο καθένας κάνει ότι θέλει! Ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων έχει ενεργήσει προς τις αρχές επί του θέματος!

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

 1. Νίκος Παλια-ντζής

  Τα στέκια αποκτούν την αισθητική των ανθρώπων που συχνάζουν.

 2. Δημήτρης κοντονικας

  Μην αγχώνεστε αυτά είναι δοκιμαστικά
  Σε 2 χρόνια θα έχουν μετατραπεί σε μίνι αυθαίρετα εξοχικά

 3. Παναγιώτης

  Ολόσωστο το άρθρο αλλά και τα σχόλια των προηγούμενων. Εκεί είναι κράτος ξεχωριστό, κάτι σαν το Βατικανό. Ντροπή για το Δήμο Ι. Π. Μεσολογγίου. Παρακμή για λίγα ψηφαλάκια…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.