Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, 2020

ΑΣΕΠ (3Κ/2018): Νέα ευνοϊκότερα δεδομένα για τους επιλαχόντες

asep-774x320-620x320

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο “έλεγχος ουσίας” των αιτήσεων που υποβλήθηκαν για τις 8.166 μόνιμες θέσεις στους δήμους (προκήρυξη /2018).

Έχει, ήδη, ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση των ηλεκτρονικών αιτήσεων με τις έντυπες και ο έλεγχος πληρωμής παραβόλου.

Σε αυτή τη φάση, το ΑΣΕΠ διεκπεραιώνει τη σύγκριση στα δηλωθέντα με τα προσκομισθέντα (δικαιολογητικά).

Το workenter εγκαίρως έχει επισημάνει ότι τα ευρήματα -από τους μέχρι τώρα ελέγχους- προκαλούν σοκ, λόγω των λαθών και των παραλείψεων από την πλευρά των υποψηφίων.

Τα νέα δεδομένα είναι ότι ένας σημαντικός αριθμός υποψηφίων φέρεται, τώρα, να μην κατοχυρώνει, τελικώς, την έξτρα μοριοδότηση της ειδικής εμπειρίας.

Μία τέτοια ακριβώς περίπτωση φέρνει στο φως σήμερα το workenter. Η βεβαίωση προϋπηρεσίας που ακολουθεί δεν εξασφαλίζει για τον υποψήφιο τα μόρια της ειδικής εμπειρίας (17 μόρια ανά μήνα και έως 24 μήνες).

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

Αυτό συμβαίνει,γιατί από την συγκρεκριμένη βεβαίωση δεν αποδεικνύεται η προϋπηρεσία σε ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας. Ανταποδοτική υπηρεσία καθαριότητας, για παράδειγμα, είναι να είναι κάποιος εργάτης καθαριότητας, αλλά μόνο εξωτερικού χώρου.

Ακολουθεί, παρακάτω, το σωστό έντυπο που θα έπρεπε να συμπληρώσουν οι υποψήφιοι. Είναι σωστό, γιατί με σαφήνεια ανέφερεται στο ότι ο υπάλληλος υπηρετούσε σε ανταποδοτική υπηρεσία καθαριότητας. Το ΑΣΕΠ δεν είναι υποχρεωμένο να επικοινωνήσει με τον φορέα για να μάθει εάν ο συμβασιούχος ήταν σε ανταποδοτική υπηρεσία καθαριότητας.

Η σωστή κατοχύρωση της ειδικής εμπειρίας επιτυγχάνεται μέσω της ακόλουθης βεβαίωσης:

Πηγή: workenter.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.