Παρασκευή, 5 Ιουνίου, 2020

Ασφαλτόπανα – Όσα Πρέπει Να Γνωρίζετε

Τι είναι τα ασφαλτόπανα;

Τα ασφαλτόπαναείναι στεγανωτικές μεμβράνες που αποτελούνται από μια τροποποιημένη με πολυμερή ασφαλτική μάζα κι έναν πολυεστερικό συνήθως οπλισμό που τους προσδίδει τις απαιτούμενες μηχανικές αντοχές.

Σαν προστασία και φινίρισμα στο άνω μέρος διαθέτουν έγχρωμες ορυκτές ψηφίδες ή λεπτό φύλλο από φυσικό αλουμίνιο.

Γιατί τα χρησιμοποιούμε στη στεγανοποίηση ταρατσών;

Τα ασφαλτόπανα αποτελούν τη χρυσή τομή ανάμεσα στην αξιοπιστία και στο κόστος. Τα ασφαλτόπανα έχουν γενικά λειτουργική ζωή 20 ετών και το κόστος τους είναι πολύ λιγότερο συγκρινόμενα με τα επαλειφόμενα υλικά, τα οποία έχουν πολύ μικρότερο προσδόκιμο ζωής και μικρότερη αξιοπιστία.

Συγκρινόμενα με τις πολυμερείς μεμβράνες PVC, TPO, EPDM, τα ασφαλτόπανα δίνουν το ίδιο αποτέλεσμα αλλά με σαφώς χαμηλότερο κόστος.

Τι πάχος και βάρος πρέπει να έχει;

Το βάρος των ασφαλτοπάνων, που έχει άμεση σχέση με το πάχος τους, έχει μεγάλη σημασία σχετικά με την αντοχή τους στο χρόνο. Συνιστάται σαν ελάχιστο βάρος για ένα ασφαλτόπανο με ψηφίδα τα 5Kg/m2. Το χρώμα της ψηφίδας είναι καλό να είναι ανοιχτό για να υπάρχει μεγαλύτερη ανάκλαση της ακτινοβολούμενης θερμότητας.

Η ποιότητα ασφαλτικής μάζας έχει άμεση σχέση με το πολυμερές που χρησιμοποιείται για τη βελτίωσή της.

Τα καλύτερα ασφαλτόπανα είναι τα ελαστομερή, αυτά δηλ. των οποίων η ασφαλτική μάζα εμπλουτίζεται με καουτσούκ/SBS.

Τα πλαστομερήασφαλτόπανα/APPείναι υποδεέστερα από τα SBSαλλά μπορούν άνετα να χρησιμοποιούνται σε ζεστό κλίματα όπως αυτό της Ελλάδας. Ο οπλισμός που μπαίνει για καλύτερες μηχανικές αντοχές θα πρέπει να είναι πολυεστερικός και με επαρκές βάρος δεν μεταφράζεται αναλογικά σε αντοχή.

Τα ασφαλτόπανα είναι η πιο συμφέρουσα λύση για τις στεγανοποιήσεις των δωμάτων όταν ληφθούν υπόψη όλες οι παράμετροι όπως π.χ. το κόστος, η αξιοπιστία, η λειτουργική ζωή, η ύπαρξη καλών συνεργείων, η ευκολία στην εφαρμογή.Περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site της MACON.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.