Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022

Αστακός: πήγαν για…λαβράκια αλλα δεν υπολόγιζαν το λιμενικό-σκηνικό αστυνομικής ταινίας…

Αστακός: πήγαν για…λαβράκια αλλα δεν υπολόγιζαν το λιμενικό-σκηνικό αστυνομικής ταινίας…

Πήγαν για… λαβράκια δυο άνδρες σε ιχθυοκαλλιέργεια στην περιοχή του Αστακού. Τα έκλεψαν δηλαδή αλλά όσα ακολούθησαν θύμισαν σενάριο αστυνομικής ταινίας. Τους παρακολουθούσε το λιμενικό, τους καταδίωξε στην επαρχιακή οδό Μύτικα – Αστακού και τον ένα τον έπιασε σε δύσβατο σημείο. Ο άλλος αναζητείται…  

Στη σύλληψη ενός 41χρονου προέβησαν, το βράδυ της Παρασκευής   στελέχη του Λιμεναρχείου Λευκάδας.

Ειδικότερα, οι λιμενικοί, στο πλαίσιο εποχούμενης περιπολίας, εντόπισαν ύποπτο σκάφος με δύο επιβαίνοντες  να κινείται χωρίς φανούς ναυσιπλοΐας στη θαλάσσια περιοχή  στη Βελά Αστακού και να προσεγγίζει παρακείμενη παραλία πλησίον εγκαταστάσεων ιχθυοκαλλιέργειας.

Κατόπιν διακριτικής επιτήρησης, διαπιστώθηκε ότι τα δύο άτομα προέβησαν σε κλοπή ιχθύων από ιχθυοκλωβό της εν λόγω υδατοκαλλιέργειας.

Στο σημείο προσέγγισε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, στη θέα του οποίου τα δύο άτομα ετράπησαν σε φυγή με κατεύθυνση την επαρχιακή οδό Μύτικα – Αστακού προς δύσβατο σημείο.

Ακολούθησε καταδίωξη κατά την οποία ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη ο 41χρονος. Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 234 μέτρα διχτυών, 500 κιλά λαβράκι καθώς και μια πνευστή λέμβος.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση αναζητείται ο έτερος εμπλεκόμενος , ένας 27χρονος στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Τα κατασχεμένα ψάρια παραδόθηκαν στην ιχθυοκαλλιέργεια .

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.