Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου, 2020

Αστακός: Ο ΕΟΔΥ στο Discoverer India για τον αλλοδαπό που νόσησε απο κορωνοϊό – Το πλήρωμα σε καραντίνα

Αστακός: Ο ΕΟΔΥ στο Discoverer India για τον αλλοδαπό που νόσησε απο κορωνοϊό – Το πλήρωμα σε καραντίνα

Ήδη, έχουν ιχνηλατηθεί οι επαφές του και βρίσκονται σε υγειονομική καραντίνα, χωρίς συμπτώματα.Kλιμάκιο του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας μεταβαίνουν στο πλωτό γεωτρύπανο Discoverer India που είναι αγκυροβολημένο ανοικτά του Αστακού καθώς επιβεβαιώθηκε πως άτομο που επιβαίνει σε αυτό νοσεί από κορωνοϊό.

Η εξέλιξη έγινε γνωστή χθες ωστόσο οι πληροφορίες αρχικά ήταν ανεπίσημες και σχετικά συγκεχυμένες.

Το τοπίο πλέον ξεκαθαρίζει καθώς το άτομο που νόσησε δεν είναι μέλος του πληρώματος αλλά ένας εκ των τεσσάρων- πέντε επιθεωρητών του πλοίου που πρόκειται να ελλιμενιστεί και να παροπλιστεί στο λιμάνι του Πλατυγιαλίου.

Το άτομο αυτό-  αιγυπτιακής καταγωγής- έφθασε στη χώρα με τους άλλους επιθεωρητές προ ολίγων ημερών αεροπορικώς στο Ελευθέριος Βενιζέλος. Πριν έρθει στη χώρα έκανε δυο τεστ για κορωνοϊό τα οποία υπήρξαν αρνητικά ωστόσο θετικό βγήκε το τεστ που έκανε στο αεροδρόμιο το αποτέλεσμα του οποίου έγινε γνωστό μια ημέρα μετά.

Σύμφωνα με τις αρχικές συστάσεις το άτομο που νοσεί θα παραμείνει στο Discoverer India για 14 ημέρες ενώ το πλήρωμα-περί τα 60 άτομα- θα παραμείνουν στο πλοίο για επτά ημέρες. Το κλιμάκιο των επιθεωρητών θα παραμείνει σε ξενοδοχείο.

Νεώτερη ενημέρωση: στην ακόλουθη ανακοίνωση προέβη ο δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης 

Ανησυχία έχει προκαλέσει η είδηση ότι ύποπτο μεμονωμένο κρούσμα κορωνοϊού βρέθηκε στο πλωτό γεωτρύπανο Discoverer India.

Το πλοίο βρίσκεται αγκυροβολημένο ανοικτά στο Ιόνιο και προορίζεται να ελλιμενιστεί και να παροπλιστεί στο Πλατυγιάλι Αστακού.

Στα μέλη του πληρώματος του πλοίου -περί τα 60 άτομα- στο οποίο βρίσκεται απομονωμένος και ο συγκεκριμένος αλλοδαπός, έχει απαγορευτεί η αποβίβασή τους.

Οι τοπικές Υγειονομικές Αρχές δέχονται οδηγίες από την Πολιτική Προστασία και τον ΕΟΔΥ και ακολουθούν τα απαραίτητα πρωτόκολλα.

Ήδη, έχουν ιχνηλατηθεί οι επαφές του και βρίσκονται σε υγειονομική καραντίνα, χωρίς συμπτώματα.

Το ύποπτο κρούσμα θεωρείται χαμηλού υγειονομικού κινδύνου, πάραυτα ακολουθούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Για οτιδήποτε νεότερο θα υπάρχει επίσημη ενημέρωση.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.