Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Αστακός: Ουρές στο δημαρχείο για πληρωμή δημοτικών τελών και ρύθμιση χρεών

Αστακός: Ουρές στο δημαρχείο για πληρωμή δημοτικών τελών και ρύθμιση χρεών

Tο αδιαχώρητο επικράτησε χθες στο Δημαρχείο Ξηρομέρου στον Αστακό, από πολίτες που έσπευσαν μαζικά την προτελευταία ημέρα για να πληρώσουν τα δημοτικά τέλη τους, αλλά κυρίως για να ρυθμίσουν τα χρέη τους με διαγραφή των προσαυξήσεων, κάνοντας χρήση του ευνοϊκού νόμου που έχει ισχύ ως και σήμερα 31 Δεκεμβρίου.

Μετά την 31η Δεκεμβρίου, ο Δήμος Ξηρομέρου υποχρεούται, και σύμφωνα με πληροφορίες θα το πράξει άμεσα και χωρίς διακρίσεις, να εφαρμόσει το άρθρο 5 του κανονισμού ύδρευσης, που μιλά για διακοπή της ύδρευσης σε περιπτώσεις όπου ο υδρολήπτης καθυστερεί την εξόφληση δυο τουλάχιστον λογαριασμών ή λογαριασμό ποσού άνω των 200 €, αλλά και να προχωρήσει σε λήψη αναγκαστικών μέτρων είσπραξης (κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών) με όλα τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις πλέον εντός, ξεκινώντας κατά ομάδες οφειλετών, κάνοντας πρωτίστως αρχή με τους μεγάλους οφειλέτες.

Επίσης διακοπή του νερού και τσουχτερά πρόστιμα έρχονται για όσους έχουν παράνομες παροχές ύδρευσης, όπου σε κάποιους οικισμούς το φαινόμενο έχει έκταση “επιδημίας”. Είναι γνωστό και πλέον απ’ ότι φαίνεται ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για άμεσα μέτρα.

mytikaspress.blogspot.com

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.