Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου, 2021

Ασθενοφόρο στο Χαλκιόπουλο: Μια προσωρινή δυσχέρεια και δυο καλές ειδήσεις

Ασθενοφόρο στο Χαλκιόπουλο: Μια προσωρινή δυσχέρεια και δυο καλές ειδήσεις

Προβληματίστηκαν οι κάτοικοι του ορεινού Βάλτου για το ενδεχόμενο η περιοχή να ξεμείνει ξανά από ασθενοφόρο και το αίσθημα ανασφάλειας να επανέλθει.

Την ανησυχία πυροδότησε η ανάγκη που ανέκυψε για μεταφορά αιμοκαθαιρούμενου ασθενούς στην Άρτα με το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Χαλκιόπουλων.

Η (αναγκαία φυσικά) διακομιδή αυτή έχει ως παρενέργεια ορισμένες ημέρες της εβδομάδας το μοναδικό ασθενοφόρο που είναι διαθέσιμο για τις ανάγκες  της περιοχής θα να απουσιάζει για διάστημα τουλάχιστον τριών ωρών ώστε να μεταφέρει τον ασθενή από χωριό της περιοχής στο Νοσοκομείο Άρτας για αιμοκάθαρση.

Τονίζουν οι ανησυχούντες κάτοικοι πως είναι ανεπίτρεπτο να μένει για τόσες ώρες χωρίς ασθενοφόρο όλη η περιοχή και αναρωτήθηκαν για το παράλογο της επιλογής να αναλάβει το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Χαλκιόπουλων τη μεταφορά, κάνοντας μάλιστα διπλάσια απόσταση απ’ ότι θα απαιτούνταν αν ασθενοφόρο από την πόλη της Ηπείρου αναλάμβανε.

Το agrinionews.gr επικοινώνησε με τον επιστημονικά υπεύθυνο του Κέντρου Υγείας, Κωνσταντίνο Μώκο, ο οποίος ανέφερε ότι η κατάσταση αυτή είναι προσωρινή, ελέω ελλείματος στο προσωπικό του ΕΚΑΒ στην Άρτα, το οποίο προκλήθηκε από τις αναστολές ανεμβολίαστων .

Υπογράμμισε ότι το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας θα χρειαστεί συνολικά να μεταφέρει δύο φορές τον εν λόγω ασθενή, με τη μία μεταφορά να έχει ήδη πραγματοποιηθεί. Σχετική απόφαση ελήφθη από τους αρμοδίυς του ΕΚΑΒ

Μάλιστα, διαβεβαίωσε ότι το προσεχές διάστημα ο Ορεινός Βάλτος θα έχει 24ωρη κάλυψη ασθενοφόρου καθώς θα προχωρήσει   η αντικατάσταση του υπάρχοντος παλαιού με νέο  όχημα ενώ και η προκήρυξη για πρόσληψη ενός ακόμη οδηγού έχει «κλείσει».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.