Κυριακή, 24 Οκτωβρίου, 2021

Aστυνομία: μεταπτυχιακό στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας για δυο Αγρινιώτες αξιωματικούς

Aστυνομία: μεταπτυχιακό στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας για δυο Αγρινιώτες αξιωματικούς

Απονεμήθηκαν τα Μεταπτυχιακά Διπλώματα Σπουδών με τίτλο «Στρατηγικές σπουδές και Πολιτική Εθνικής Ασφάλειας» στους απόφοιτους Αξιωματικούς της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας.

Η Τελετή απονομής των πτυχίων, που αποτελεί και την ανώτερη μετεκπαίδευση σε επίπεδο Ελληνικής Αστυνομίας, στους 34 ευδοκίμως αποφοιτήσαντες σπουδαστές της 23ης Εκπαιδευτικής σειράς , πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Ιουνίου , στις Αχαρνές Αττικής και στις ενταύθα εγκαταστάσεις της Αστυνομικής Ακαδημίας, από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοιδη.

Η τελετή εξάλλου έλαβε χώρα παρουσία του αρχηγού του Σώματος της ΕΛ.ΑΣ., Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, , λοιπών αρχών και φορέων, εκπροσώπων ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού.

Η Σχολή Εθνικής Ασφάλειας έχει ως αποστολή τη μετεκπαίδευση και επιμόρφωση, σε μεταπτυχιακό επίπεδο, των ανώτερων στελεχών των ανωτέρω κλάδων, σε θέματα που σχετίζονται με τη στρατηγική, την πολιτική εθνικής ασφάλειας, τις διακρατικές σχέσεις , το διεθνές δίκαιο, την διπλωματική ιστορία, την γεωπολιτική και την γεωστρατηγικη.

Από την Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας , σπουδαστές ήταν ο Aστυνομικός υποδιευθυντής Θεόδωρος Νταλαπέρας του Τ.Μ.Δ Αγρινίου και ο Αστυνόμος Α΄ Αλέξιος Αντωνίου , διοικητής του Β’ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων της Ιόνιας Οδού.

Σημειώνεται, ότι η Σχολή Εθνικής Ασφάλειας λειτουργεί από το 1997 και υπάγεται στην Αστυνομική Ακαδημία της Ελληνικής Αστυνομίας. Αποστολή της είναι η μετεκπαίδευση σε επίπεδο μεταπτυχιακό των Ανώτερων Στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού και του Πυροσβεστικού Σώματος, της Κυπριακής Αστυνομίας, καθώς και υπαλλήλων του ευρύτερου Δημόσιου τομέα, σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη στρατηγική και την πολιτική εθνικής ασφάλειας.

Η φοίτηση στη Σχολή είναι ακαδημαϊκή διάρκειας έως 8 μηνών και το διδακτικό προσωπικό απαρτίζεται από διακεκριμένους επιστήμονες, Πανεπιστημιακούς καθηγητές, Ακαδημαϊκούς, Υπηρεσιακούς παράγοντες και Ειδικούς Επιστήμονες του Δημόσιου Τομέα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.