Σάββατο, 15 Αυγούστου, 2020

Ατάκες για… γούστα στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου

atak

Πλούσιο το παλμαρέ των δημοτικών μονομάχων χθες το βράδυ στο Αγρίνιο, περιελάμβανε σπουδαίες ατάκες, ειδικά από τη στιγμή που το «παρών» έδωσε μέχρι και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Βαρεμένος.

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας διάλεξε να είναι αρκετά δηκτικός, τόσο που αρχικά εξήγησε ότι ήρθε στο συμβούλιο για να μάθει «πως μπορεί να σαμποτάρει το κλειστό στην Αερογέφυρα η κυβέρνηση που έδωσε λύση». Χωρίς όμως να ξέρει ημερομηνία εγκαινίων την οποία αποκάλυψε ο κ. Καμμένος! Κάποια στιγμή, δε, που εξανέστη για κάτι ο δήμαρχος Αγρινίου και μίλησε αρκετά δυνατά, ο κ. Βαρεμένος είπε «παρακαλώ μη φωνάζετε, ακούω»! Για να επανέλθει κάποια στιγμή-όταν ο κ. Παπαναστασίου άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική της απέναντι στην αυτοδιοίκηση-και να πει «δεν πιστεύω να πρέπει να είμαι και απολογούμενος εδώ μέσα που ήρθα να μιλήσω για ένα κλειστό  που είναι τόσα χρόνια φάντασμα, ε;». Φυσικά δεν έχασε την ευκαιρία ο δήμαρχος Αγρινίου να τον ρωτήσει «πόσοι μήνες χρειάζονται για να βρεθεί ένα ρολόι της ΔΕΗ;».

Δεν έλειψε και η κόντρα μεταξύ Παπαναστασίου και Μοσχολιού, πώς θα μπορούσε άλλωστε… Ειδικά όταν ο δεύτερος είπε στον πρώτο ότι η ΒΑΑ ήταν ένα «δώρο» από την Περιφέρεια προς τον δήμο, ο δήμαρχος Αγρινίου έγινε μπουρλότο: «άσε μας τώρα μωρέ που μας έκαναν και δώρο…», ήταν η φανερά εκνευρισμένη αντίδραση Παπαναστασίου και ασφαλώς ο πρώην δήμαρχος είδε το… κενό στην άμυνα και επανέφερε το θέμα διαρκώς. Η τελική απάντηση Παπαναστασίου ήταν «μακάρι να ήμουν και ‘γω δήμαρχος τον καιρό που έβρεχε λεφτά από τον ουρανό».

Μάλλον χαλαρή διάθεση είχε ο κ. Καζαντζής που, πάντως, σε μια λεκτική κόντρα με τον κ. Παπαναστασίου, είπε κάποια στιγμή μεγαλόφωνα «το όνειρό σου τελειώνει»!  Σε κάποια στιγμή, δε,  που ο πρόεδρος κ. Φωτάκης πατούσε επίμονα το κουδούνι της ειδοποίησης ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος φώναξε «Τι έχουμε πρόεδρε; Time out;», δείχνοντας ότι είχε όρεξη για πλάκα.

Από την άλλη, την λεπτή ειρωνεία επέλεξε ο κ. Ρόκος λέγοντας σε κάποια στιγμή «δεν ξέρω αν το ότι δεν αντιλαμβάνομαι το σχέδιό σας για την πόλη μέσω του Τεχνικού Προγράμματος οφείλεται σε δική μου μειωμένη αντίληψη», ενώ αντιθέτως- και εντελώς περιέργως- ήρεμος και εκτός κάθε κόντρας ήταν ο κ. Τραπεζιώτης χθες. Η μόνη φορά που φάνηκε να διαφωνεί σφόδρα με τον κ. Παπαναστασίου ήταν όταν του έκανε ερώτηση για το αν έχουμε κινηθεί καθόλου ως Αγρίνιο για την αναγνώριση του… προβάτου Αγρινίου(!) ή/και του… καραγκούνικου προβάτου(!) ως σπάνια φυλή ζώων( με τα αναμενόμενα ευεργετικά αποτελέσματα από επιδοτήσεις από την Ε.Ε). Όταν ο κ. Παπαναστασίου απάντησε ότι δεν το ξέρει το θέμα ο κ. Τραπεζιώτης έκανε ένα νεύμα που έλεγε «ήμουν σίγουρος»…

Τέλος, οι αριστερότεροι στο συμβούλιο κ.κ. Παπανικολάου και Μερμίγκης επέλεξαν να σηκώσουν πιο έντονα τους τόνους όταν τέθηκε το θέμα της ολυμπιακής εκεχειρίας. Δυο φορτισμένες σύντομες ομιλίες(παρόμοιες και με ίδιο φταίχτη, τον καπιταλισμό, με τα αντιπλημμυρικά στις φτωχογειτονιές) για το πώς ο Ολυμπισμός της Ελλάδας είναι υποκρισία όταν η χώρα μετέχει σε πολέμους και διεθνείς αποστολές. Το κεντρικό νόημα ήταν «δεν είναι αυτή η χώρα η δική μας» και, φυσικά, τον λόγο για να απαντήσει ζήτησε ο κ. Αδάμης! Για να εισπράξει όμως την άρνηση του κ. Φωτάκη με ένα «όχι Σπύρο, μη μου το κάνεις αυτό, δεν τελειώνουμε ποτέ έτσι»!

Με το ζόρι τον έπεισε τον κ. Αδάμη να μην πάρει τον λόγο και απαντήσει(σιγά, σάμπως θα άλλαζε γνώμη κάποιος μέσα στο συμβούλιο…)γιατί ήταν όλα τα θέματα της ημέρας ανοιχτά…

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.