Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

«Αθέμιτος ανταγωνισμός» απο χονδρεμπόριο και …συναδέλφους καταγγέλλεται από τον Εμπορικό Σύλλογο Αγρινίου

«Αθέμιτος ανταγωνισμός» απο χονδρεμπόριο και …συναδέλφους καταγγέλλεται από τον Εμπορικό Σύλλογο Αγρινίου

«Για άλλη μια φορά δημιουργούνται συνθήκες Αθέμιτου Ανταγωνισμού εις βάρος των μικρών καταστημάτων που με απόφαση της Πολιτείας είναι υποχρεωτικά κλειστά, από την λειτουργία των μεγάλων Επιχειρήσεων του κλάδου με το πρόσχημα της Χονδρικής πώλησης», αναφέρει ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου σε επιστολή προς Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη την οποία κοινοποίησε στον πολιτικό κόσμο και σε φορείς της αγοράς.

Απαιτεί ίσα μέτρα και σταθμά για όλους ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου ζητώντας από την Πολιτεία να λάβει άμεσα μέτρα.

Ωστόσο δεν είναι μόνο αυτός ο αθέμιτος ανταγωνισμός που καταγγέλλει ο Εμπορικός Σύλλογος του Αγρινίου. Σε επιστολή στα μέλη του αναφέρει πως δέχθηκε καταγγελίες από συναδέλφους και με έγγραφο του προς την αρμόδια υπηρεσία του Τμήματος Εμπορίου ζήτησε να πραγματοποιηθούν έλεγχοι για να μην δημιουργούνται συνθήκες Αθέμιτου Ανταγωνισμού σε βάρος των επιχειρήσεων που είναι υποχρεωτικά κλειστές από την Πολιτεία λόγω του COVID-19.

Υπενθυμίζει στους συναδέλφους ότι επιτρέπεται η πώληση προϊόντων ΜΟΝΟ με τηλεφωνική ή ηλεκτρονική παραγγελία και παράδοση κατ’ οίκον, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας και απαγορεύεται η φυσική παρουσία των καταναλωτών στα καταστήματα που παραμένουν κλειστά με κρατική εντολή λόγω της πανδημίας.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ

Ο ΑΘΕΜΙΤΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ
Κύριε Υπουργέ
Για άλλη μια φορά δημιουργούνται συνθήκες Αθέμιτου Ανταγωνισμού εις βάρος των μικρών καταστημάτων που με απόφαση της Πολιτείας είναι υποχρεωτικά κλειστά, από την λειτουργία των μεγάλων Επιχειρήσεων του κλάδου με το πρόσχημα της Χονδρικής πώλησης.
Ξαφνικά ανακάλυψαν οι μεγάλες επιχειρήσεις του Λιανικού Εμπορίου τη χονδρική πώληση εν μέσω πανδημίας και σε ποιους πελάτες θα πωλήσουν χονδρικώς;
Για άλλη μια φορά οι μικρές επιχειρήσεις βρίσκονται αντιμέτωπες με τον Αθέμιτο Ανταγωνισμό των μεγάλων του κλάδου και η Πολιτεία δεν λαμβάνει ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ για αυτές, όπως δεν έλαβε και στο πρώτο lockdown, αλλά δυστυχώς ακόμη και σήμερα με τις αποφάσεις της όχι μόνο δείχνει ΑΝΟΧΗ στον Αθέμιτο Ανταγωνισμό αλλά και τον ΣΤΗΡΙΖΕΙ.
Τελικά στις επιχειρήσεις του χονδρεμπορίου δεν γίνεται εξάπλωση της πανδημίας, μόνο στο λιανικό εμπόριο μεταδίδεται ο κορωνοϊός και εξακολουθούν να παραμένουν κλειστές οι επιχειρήσεις;
Είναι ξεκάθαρο πως η ΕΥΘΥΝΗ της πολιτείας είναι μεγάλη!
Πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να λάβετε υπόψιν σας την ανάγκη για επιβίωση των μικρών επιχειρήσεων, των οικογενειών τους και των εργαζόμενων σε αυτές.

Οι μικρές επιχειρήσεις δοκιμάζονται για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες
και αντί της ΣΤΗΡΙΞΗΣ από την Πολιτεία την βρίσκουν ουσιαστικά απέναντι τους με τις αποφάσεις της.
Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΙΣΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΕΥΝΟΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ.
Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΣΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ O ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΣΤΙΚΟΓΛΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΙΟΠΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Η επιστολή στους εμπόρους του Αγρινίου

Συνάδελφοι
Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι κατά την διάρκεια του υποχρεωτικού κλεισίματος των καταστημάτων του Λιανικού Εμπορίου από την Πολιτεία στις 7-11-2020 λόγω της πανδημίας, ο Σύλλογος μας δέχθηκε καταγγελίες από συναδέλφους για πρακτικές Αθέμιτου Ανταγωνισμού.

Με έγγραφο του Συλλόγου μας προς την αρμόδια υπηρεσία του Τμήματος Εμπορίου, ζητήσαμε να πραγματοποιηθούν έλεγχοι για να μην δημιουργούνται συνθήκες Αθέμιτου Ανταγωνισμού σε βάρος των επιχειρήσεων που είναι υποχρεωτικά κλειστές από την Πολιτεία λόγω του COVID-19.

Επειδή στο επόμενο χρονικό διάστημα εντός του μηνός Δεκεμβρίου και εν όψει της Εορταστικής περιόδου, θα υπάρξει σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα ανακοινώσεις της Πολιτείας, σταδιακό άνοιγμα της Αγοράς λόγω των Υγειονομικών εξελίξεων, η αρμόδια Υπηρεσία θα πραγματοποιήσει ελέγχους στην Αγορά για την προστασία των επιχειρήσεων των συναδέλφων από συνθήκες Αθέμιτου Ανταγωνισμού.

Να υπενθυμίσουμε και να συστήσουμε στους συναδέλφους ότι επιτρέπεται η πώληση προϊόντων ΜΟΝΟ με τηλεφωνική ή ηλεκτρονική παραγγελία και παράδοση κατ’ οίκον, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ των καταναλωτών στα καταστήματα που παραμένουν κλειστά με κρατική εντολή λόγω της πανδημίας.

Παρακαλούμε να είστε ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ προσεκτικοί, να τηρείτε τα μέτρα προστασίας για να βγούμε όλοι υγιείς από αυτή την υγειονομική κρίση.

Το ΔΣ του Συλλόγου με συνεχείς επιστολές, προς τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς,
ΑΠΑΙΤΕΙ να ληφθούν ΑΜΕΣΑ δραστικά μέτρα για την στήριξη της αγοράς που θα καλύψουν αποτελεσματικά όλους τους μικρούς εμπόρους και τις οικογενειακές επιχειρήσεις τους.
TO Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.