Τετάρτη, Νοέμβριος 13, 2019

Αθώοι οι 30 κατηγορούμενοι για τα επεισόδια στο Μεσολόγγι για το «Αθηνά»

Αθώοι κρίθηκαν από το Δικαστήριο οι περίπου 30 κατηγορούμενοι για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο «Θεοξένια» τον Μάρτιο του 2013 κατά τη διαμαρτυρία για το ΤΕΙ Μεσολογγίου και το σχέδιο «Αθηνά».

Να υπενθυμίσουμε ότι την ημέρα της διαμαρτυρίας στην αίθουσα του ξενοδοχείου είχε συνάντηση με πολιτικούς του φίλους ο πρώην υπουργός και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Ν.Δ., Μάριος Σαλμάς, στον οποίο αντιπροσωπεία θέλησε να παραδώσει ψήφισμα, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατόν. Έτσι υπήρξε μια ένταση και η αστυνομία θέλοντας να απωθήσει όλους εκείνους που διαμαρτύρονταν έριξε χημικά και ακολούθησε συμπλοκή και ο κ. Σαλμάς φυγαδεύτηκε από την πίσω πόρτα του ξενοδοχείου. Έτσι οι τότε δήμαρχοι Μεσολογγίου και Ναυπακτίας, Π. Κατσούλης και Γ. Μπουλές και αρκετοί εκπρόσωποι φορέων και απλοί διαδηλωτές βρέθηκαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου ως υπεύθυνοι για την πρόκληση επεισοδίων και την ρίψη αντικειμένων.

Μετά από κάποιες αναβολές έγινε σήμερα η δίκη όπου μάρτυρας ήταν και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Τριανταφύλλου καθώς και οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο. Επειδή όμως δεν υπήρξαν μαρτυρίες για την εμπλοκή των συγκεκριμένων κατηγορουμένων, η Έδρα τους έκρινε αθώους. Μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση του Δικαστηρίου, αρκετοί από εκείνους που παραβρίσκονταν στην αίθουσα, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ-aixmi-news.gr 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.