Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Ατομα με αναπηρία: να παρέμβει η Δικαιοσύνη για Σώρρα

Ατομα με αναπηρία: να παρέμβει η Δικαιοσύνη για Σώρρα

i-esamea-paei-sti-dikaiosuni-ton-swrra-w_lΕπιστολή της ΕΣΑμεΑ στη Δικαιοσύνη, για τις απαράδεκτες ρατσιστικές δηλώσεις του κατά φαντασίαν ευεργέτη.

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα για τις εμετικές δηλώσεις του κατά φαντασίαν “τρισεκατομμυριούχου”, Αρτέμη Σώρρα, ζητά η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία.

Σε ανακοίνωση της, η ΕΣΑμεΑ αναφέρει χαρακτηριστικά:

Από εχθές Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου αναπαράγονται από πλήθος μέσων ενημέρωσης προκλητικές και προσβλητικές δηλώσεις, κοινό υβρεολόγιο, που θίγει την τιμή και την υπόληψη των αθλητών και αθλητριών που παίρνουν μέρος στους Παραολυμπιακούς αγώνες, και κατ’ επέκταση την τιμή και την υπόληψη όλων των ατόμων με αναπηρία, προσώπου που αυτοχαρακτηρίζεται «εθνικός σωτήρας».

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία δεν θα αναφερθεί στους χαρακτηρισμούς, που έρχονται από τη φαρέτρα των οπαδών του ναζισμού, ούτε στο όνομά του. Κυκλοφορούν και αναπαράγονται σε όλο το διαδίκτυο, αλλά δεν μπορούν να λερώσουν τους αγώνες του αναπηρικού κινήματος. Οι ναζιστικές ιδέες περί «αρτιμέλειας», «Αρίας φυλής» κλπ. ηττήθηκαν εδώ και δεκαετίας και οποιαδήποτε προσπάθεια επαναφοράς τους θα βρίσκει άμεση αντίσταση.

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. καλεί την άμεση αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Εισαγγελίας, ώστε να μην επαναληφθούν τέτοιες συμπεριφορές και να εφαρμοστεί ο αντιρατσιστικός νόμος.
Τα άτομα με αναπηρία είναι ισότιμοι πολίτες που παλεύουν για αξιοπρέπεια, ενάντια σε διακρίσεις, φιλανθρωπίες και γραφικότητες.

Τιμούμε τον πολίτη από την Χαλκίδα που κατέθεσε μήνυση σε βάρος του και κάθε πολίτη που αντιστέκεται. Είναι προφανές ότι θα παραστούμε ως πολιτική αγωγή. Όμως θα έπρεπε ήδη η Εισαγγελία να έχει παρέμβει με αυτεπάγγελτη δίωξη του υβριστή των Ελληνίδων και Ελλήνων με αναπηρία και των οικογενειών τους, τον υβριστή των αθλητριών και αθλητών με αναπηρία που τιμούν τη χώρα και τον χώρο στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Ρίο. Αναμένουμε άμεσα την παρέμβαση της δικαιοσύνης. Οποιαδήποτε καθυστέρηση θα θεωρηθεί ως απουσία προστασίας των ατόμων με αναπηρία.

Η παρούσα ανακοίνωση κοινοποιείται στην κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στον Προϊστάμενο Εισαγγελίας Πρωτοδικών και στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πατρών.

Οι ανεκδιήγητες δηλώσεις του Σώρρα:

Yπενθυμίζεται, ότι ο αυτοαποκαλούμενος “εθνοσωτήρας” και “τρισεκατομμυριούχος”, ο οποίος μαζεύει “πιστούς” και τους ορκίζει στον Δία, είχε προβεί σε ένα απαράδεκτο ρατσιστικό παραλήρημα, λέγοντας τα άτομα με ειδικές ανάγκες, “ζώα” και “υβρίδια”.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.