Γρήγορο, εύκολο και πεντανόστιμο αλμυρό σνακ για το lunch box μικρών και μεγάλων. Απογειώνεται γευστικά με προϊόντα Arla και Lurpak.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το Lurpak Soft και το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το ζαμπόν και το σπανάκι για 2΄. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
Βήμα 2
Βγάζουμε το μίγμα από το τηγάνι και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Μοιράζουμε το μίγμα σε θήκες σιλικόνης για μάφιν, που πρώτα έχουμε λαδώσει καλά.
Βήμα 3
Αναμειγνύουμε σε ένα μπολάκι την Arla Mozzarella με τη γραβιέρα και προσθέτουμε από λίγο τυρί σε κάθε θήκη. Σε ένα δεύτερο μπολάκι χτυπάμε την Arla Κρέμα Γάλακτος με τα αυγά και λίγο αλατοπίπερο και μοιράζουμε το μίγμα στις θήκες για μάφιν.
Βήμα 4
Ψήνουμε στο Air fryer στους 180°C 12΄-15΄. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο πριν τα σερβίρουμε.
2 γεμάτες κ.σ. Lurpak Soft ανάλατο
1 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο + επιπλέον για το άλειμμα τους σκεύους
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 μικρή πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
200 γρ. ζαμπόν ή γαλοπούλα, σε κυβάκια
300 γρ. baby σπανάκι
100 γρ. Arla Mozzarella τριμμένη
100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
50 ml Arla Κρέμα Γάλακτος πλήρης
8 αυγά
λίγο μοσχοκάρυδο αλάτι, μαύρο πιπέρι