Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου, 2020

Αύριο η κηδεία του αδικοχαμένου Παναγιώτη Μπιστιντζάνου στην Αμφιλοχία

Μεγάλη θλίψη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Αμφιλοχίας ο θάνατος του ελαιοχρωματιστή Παναγιώτη Μπιστιντζάνου. O άτυχος άνδρας έχασε τη ζωή του σε εργατικό δυστύχημα,   πέφτοντας από σκαλωσιά σήμερα το πρωί.

Η πολιτική  κηδεία του αδικοχαμένου 62χρονου θα γίνει αύριο, Κυριακή 25 Αυγούστου, και ώρα 11.00 το πρωί στο νεκροταφείο της Αμφιλοχίας.

Ανακοίνωση από  το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου και την Ένωση Οικοδόμων

«Για μιά ακόμη φορά οι ανύπαρκτοι έλεγχοι για μέτρα ασφαλείας στους χώρους δουλειάς είχαν αποτέλεσμα – το θάνατο ενός συναδέλφου και μάλιστα σε μια ηλικία που έπρεπε να είχε συνταξιοδοτηθεί», αναφέρουν σε ανακοίνωση τους για τον τραγικό θάνατο 62χρονου στην Αμφιλοχία το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου και η Ένωση Οικοδόμων και Εργαζομένων στα Συναφή Επαγγέλματα Αιτωλοακαρνανίας. Η ανακοίνωση:

Ένας ακόμη εργάτης οικοδόμος νεκρός στον αγώνα για το μεροκάματο

62χρονος ελαιοχρωματιστής έχασε τη ζωή του πέφτοντας από σκαλωσιά στην Αμφιλοχία το Σάββατο 24 Αυγούστου 2019. Για μιά ακόμη φορά οι ανύπαρκτοι έλεγχοι για μέτρα ασφαλείας στους χώρους δουλειάς είχαν αποτέλεσμα – το θάνατο ενός συναδέλφου και μάλιστα σε μια ηλικία που έπρεπε να είχε συνταξιοδοτηθεί.

Οι θάνατοι στους χώρους δουλειάς δεν είναι απλώς ατυχήματα, είναι εργατικά εγκλήματα. Οι πολιτικές των εκάστοτε κυβερνήσεων οδηγούν σε αυτά τα αποτελέσματα.

  • Απαιτούμε να επανδρωθούν οι υπηρεσίες με μόνιμο προσωπικό και να ενταθούν οι έλεγχοι στους χώρους.

Καλούμε την κυβέρνηση αντί να απαξιώνει παραπέρα το ΣΕΠΕ με βάση τις δηλώσεις και τα μέτρα του υπουργού κ. Βρούτση που θέλει να το θέσει υπό τον έλεγχο της Γ. Γραμματείας του υπουργείου για τη λειτουργία όλων των επιτροπών ελέγχου στους χώρους.

  • Να εφαρμοστεί το πενθήμερο 7ωρο-35ωρο στον κλάδο των κατασκευών.
  • Να γίνει η άμεσα αναγνώριση και διανομή των υπέρ αγνώστων ενσήμων σε όλους τους συναδέλφους οικοδόμους για να διευκολυνθούν να καταχωρήσουν τη συνταξιοδότησή τους.

Καλούμε τους συναδέλφους οικοδόμους να πρωτοστατήσουν στους χώρους δουλειάς για να παίρνονται όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του και απαιτούμε να διερευνηθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.

Τα Δ.Σ.

24/08/2019

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.