Τετάρτη, Αύγουστος 21, 2019

Aξιολόγηση από το ΤΕΕ του δρόμου από Ερμίτσα έως την είσοδο Αγρινίου ζήτησε ο Κατσιφάρας

Ζητήματα επικινδυνότητας και λειτουργικότητας στο εθνικό δίκτυο στην πόλη του Αγρινίου, από την Ερμίτσα  και έως το 1ο χιλιόμετρο της Ε.Ο. Αγρινίου – Αντιρρίου συζητήθηκαν σήμερα ,Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018, σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας και πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία της Περιφέρειας  στην  ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας περιήλθε για συντήρηση από το Υπουργείο το συγκεκριμένο δίκτυο τον τελευταίο μήνα και άμεσα τέθηκαν ζητήματα που απασχολούν κατοίκους, επαγγελματίες της περιοχής  αλλά και το Δήμο Αγρινίου.

Δεδομένου ότι πρόκειται για έργο που μόλις παρελήφθη, ο Απόστολος Κατσιφάρας, επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας Στυλιανό Μπλέτσα, στον οποίο και ζήτησε να πραγματοποιηθεί από το ΤΕΕ αξιολόγηση λειτουργικότητας και επικινδυνότητας του οδικού άξονα, σε συνέχεια επιστολών που έχει λάβει. Συμφωνήθηκε να σταλεί το αίτημα επισήμως.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νίκος Μπαλαμπάνης και στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αγρινίου Δημήτρης Τζιώλης και στελέχη της Περιφέρειας.

Η εξέλιξη αυτή λαμβάνει χώρα ενόσω ξεχειλίζει η αγανάκτηση κατοίκων και επαγγελματιών για τα προβλήματα που έχουν προκληθεί από την αναδιαρρύθμιση της εθνικής οδού από την Ερμίτσα έως την είσοδο του Αγρινίου. Ζητούν άρση τσιμεντένιων στηθαίων , εγκατάσταση εναέριας φωτεινής σήμανσης, κατασκευή διαβάσεων πεζών, κατασκευή κυκλικών κόμβων στη θέση Ερμίτσα και στη θέση έμπροσθεν της καθέτου σύνδεσης με τους οικισμούς Αι Γιάννη Ρηγανά και Γιαννουζίου όπου θα είναι δυνατή η αναστροφή και φυσικά σωστά και ασφαλή κατασκευή της Ε.Ο.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Ανώνυμος

    Μας δουλεύει ψιλό γαζί η Περιφέρεια και καλά κάνει με τα «μοσχάρια» που τους ψηφίζουν. Αυτοί τους αξίζουν.

  2. Νικ.

    Δεν έχουμε καμία δουλειά σε αυτή την περιφέρεια » έκτρωμα»…….. Τους πατρινους δεν τους ενδιαφέρει τίποτα απολύτως πέρα από την πόλη τούς και τον νομό τους, φυσικά και με την ανυπαρξία των δικών μας τοπικών παραγόντων . Ο Κατσιφάρας και η σταρακα πρέπει να πάρουν την απάντηση που τους αρμόζει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.