Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

Αυθόρμητος ενθουσιώδης εθελοντισμός στα χωριά του Βάλτου!

Αυθόρμητος ενθουσιώδης εθελοντισμός στα χωριά του Βάλτου!

Κείμενο: Απόστολος Κων. Καρακώστας

Φωτογραφίες: Μαργαρίτης Φάνης, Ταλιούρας  Βασίλης, Μανώλης Θανάσης και Απόστολος Κων. Καρακώστας

Εθελοντές κάτοικοι των Χαλκιοπούλων και του Εμπεσού,  μέλη Πολιτιστικών Συλλόγων και Ομάδας Κοινωνικής δικτύωσης, ανασκουμπώθηκαν την Τετάρτη 5η Μάη και ξεκίνησαν την περισυλλογή σκουπιδιών σε δρόμους πλατείες γήπεδα και χαντάκια μέσα και γύρω από την κατοικημένη περιοχή.

Από καιρό ξεκίνησε η κίνηση αυτή μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αποδεικνύει περίτρανα το τι όφελος για την ποιότητα ζωής μπορούμε να επιτύχουμε οργανωμένα, βάζοντας ο καθένας το «λιθαράκι» του στον τόπο που ζεί.

Η κίνηση αυτή δεν αποσκοπεί μόνο στο μάζεμα των κάθε είδους σκουπιδιών αλλά στην ευαισθητοποίηση των κατοίκων όλων των ηλικιών για την διατήρηση νοικοκυρεμένου περιβάλλοντος. Είναι τόσο όμορφα τα χωριά του Ορεινού Βάλτου και δεν πρέπει να υποβιβάζονται από την συμπεριφορά κάποιων που απορρίπτουν χωρίς δεύτερη σκέψη τα σκουπίδια τους οπουδήποτε.

Την κίνηση εθελοντισμού των κατοίκων επικροτεί ο Δήμος Αμφιλοχίας και όπως έκανε γνωστό στους συμμετέχοντες ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος  για την Καθαριότητα τον Φωτισμό και το Πράσινο κ. Κατσαντάς Λεωνίδας, στέκεται  στο πλευρό τους και είναι αρωγός με υλικά και άλλα μέσα που απαιτούνται για την εκτέλεση των ευγενών σκοπών τους.  Συνοδευόμενος από τον  Δημοτικό Σύμβουλο κ. Κουσιορή Χριστόφορο ήταν παρών και στα δυο χωριά και συμμετείχε στην προσπάθεια. Οι Πρόεδροι των Τ.Κ. κα Χαντζάρα Σταυρούλα και κ. Ταλιούρας Βασίλης τον ευχαριστούν για την διάθεση των απαραίτητων στην προσπάθειά τους υλικών.

Στο Χαλκιόπουλο η Εθελοντική Ομάδα ξεκίνησε πριν το Πάσχα, την Παρασκευή 23 Απριλίου ξεκινώντας τον καθαρισμό της τρίτοξης πέτρινης γέφυρας των Χαλκιοπούλων. Από νωρίς το πρωί δραστήρια μέλη με δικά τους εργαλεία και μηχανήματα έτριψαν και ξεσκούριασαν τα κάγκελα της γέφυρας.  Καθάρισαν από χορτάρια και φερτά υλικά όλο το κατάστρωμα-από άκρη σε άκρη-και τώρα προετοιμάζονται συγκεντρώνοντας τα απαραίτητα υλικά, μπογιές ρολά και πινέλα, για να την βάψουν και να της δώσουν λάμψη και ομορφιά.

Οι περαστικοί για το προσκύνημα στον Άγιο Ανδρέα τον Ερημίτη στο Παλιό Χαλκιόπουλο σε λιγότερο από 10 μέρες θα αντικρύσουν μια «διαφορετική» γέφυρα από ότι ήξεραν! Να σημειωθεί εδώ ότι την προσεχή Δευτέρα 10 Μάη ειδικό μηχάνημα του Δήμου θα καθαρίσει τον χαλικοστρωμένο δρόμο που οδηγεί στο ξέφωτο της Αγραπιδούλας στην Καλάνα, όπου οι επισκέπτες/προσκυνητές παρκάρουν τα οχήματά τους.

Συγχαρητήρια πολλά αξίζουν στους μικρούς και μεγάλους που συμμετείχαν στον ευπρεπισμό των χωριών τους, καθώς και στους οργανωτές-που όπως μου είπε ο Φάνης Μαργαρίτης-με ομαδικά μηνύματα κρατούσε ενήμερους τους πρόθυμους να συνεισφέρουν εθελοντές, μέχρι και λίγη ώρα πριν την συνάντηση και ξεκίνημα της εργασίας, στην πλατεία των Χαλκιοπούλων.

Απόστολος Κων. Καρακώστας

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. ΑΝΤΩΝΗΣ

    ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΓΥΡΩ ΣΟΥ ΧΟΡΕΥΟΥΝΕ ΤΑ ΔΙΣ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.