Δευτέρα, 19 Απριλίου, 2021

Aυτοψία στο Ορφανό από κλιμάκιο του Στρατού

Aυτοψία στο Ορφανό από κλιμάκιο του Στρατού

Ο εγκαταλελειμμένος οικισμός της ΔΕΗ στο Ορφανό Κρεμαστών του δήμου Αγρινίου έχει τεθεί για τα καλά στο μικροσκόπιο των αρμοδίων της Κυβέρνησης για το ενδεχόμενο δημιουργίας εκεί της δομής φιλοξενίας μεταναστών –προσφύγων στην Αιτωλοακαρνανία.

Ο συγκεκριμένος οικισμός είχε προταθεί και στο παρελθόν ωστόσο επανήλθε στο προσκήνιο με επιμονή της δημοτικής αρχής Αμφιλοχίας η οποία τον υπέδειξε στον υφυπουργό Γ.Στεφανή στα πλαίσια του αγώνα της για να αποτραπεί η δημιουργία του Κέντρου στον Άγριλο.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του agrinionews.gr, πολυμελές κλιμάκιο του Στρατού επισκέφθηκε τον οικισμό την περασμένη Πέμπτη και προέβη σε λεπτομερή αυτοψία στο χώρο.
Μάλιστα το συμπέρασμα στρατιωτικών   φέρεται να μην είναι αρνητικό καθώς το Ορφανό πληροί αρκετές προϋποθέσεις για τη δημιουργία δομής φιλοξενίας μεταναστών –προσφύγων.
Άγνωστο προς το παρόν είναι αν ρωτήθηκε η δημοτική αρχή Αγρινίου και αν έχει θέση επί του θέματος.

Θυμίζουμε πως το Ορφανό είναι ένας οικισμός-«φάντασμα» 45 χιλιόμετρα περίπου βόρεια του Αγρινίου. Δομήθηκε το 1966 για να στεγάσει τους εργάτες και το προσωπικό της ΔΕΗ που απασχολούνταν στο υδροηλεκτρικό φράγμα Κρεμαστών και ερήμωσε πριν από 21 χρόνια, το 1998. Στον οικισμό, που είναι περιουσιακό στοιχείο της ΔΕΗ, υπήρχoυν εγκαταλελειμμένα κτίρια κοινής ωφέλειας και φυσικά πολλά πέτρινα σπίτια.

Θέματα που ενδιαφέρουν

5 Σχόλια

 1. ΑΠΑΝΤΕΣ ΟΙ ΟΡΦΑΝΙΩΤΕΣ

  Καθαρά προπαγανδιστικό άρθρο…
  Άκου εκεί «αυτοψία ο Στρατός..»
  ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ…

 2. Γ.Καραϊσκάκης

  Κατσούλα ο Άγριλος επιλέχτηκε για τους λαθρομετανάστες,σταμάτα τα ψέματα και την προπαγάνδα…

 3. Τσε και βάρα

  Πώς είπαμε το ονοματάκι σου αρθρογράφε;;;
  Γιατί ντρέπεσαι να το πεις;; Επειδή σου έδωσε το θέμα έτοιμο ο δήμαρχος;;;;;;;;

 4. ΟΤΟΥΤΟΠΟΥ ΤΟΥΤΟΥ

  Ο Στρατός κάνει αυτοψία ΜΟΝΟ σε στρατόπεδα… Δήμαρχε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.