Κυριακή, 7 Μαρτίου, 2021

Αυτοψία της Περιφερειακής Αρχής στο αντιπλημμυρικό της Ερμίτσας

Αυτοψία της Περιφερειακής Αρχής στο αντιπλημμυρικό της Ερμίτσας

Αυτοψία στο αντιπλημμυρικό έργο που έχει γίνει κατά μήκος της παραποτάμιας ζώνης της Ερμίτσας πραγματοποίησαν το πρωί της Κυριακής ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Θανάσης Μαυρομάτης.

Στο αντιπλημμυρικό έργο που παραδόθηκε πέρυσι παρατηρήθηκε παράσυρση από τα ορμητικά νερά λόγω της έντονης νεροποντής. Συγκεκριμένα, τμήμα του τοιχίου με τα συρματοκιβώτια που έχει τοποθετηθεί έχει υποχωρήσει ή και παρασυρθεί. Στην αυτοψία παρέστη και ο Προϊστάμενος του τμήματος δομών περιβάλλοντος Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Νικόλαος Μάσικας.

Ο κ. Μαυρομάτης σημείωσε πως το πρόβλημα θα αποκατασταθεί άμεσα χωρίς επιβάρυνση της Περιφέρειας και θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα έλεγχος σε όλη την έκταση του αντιπλημμυρικου και αναλόγως των αποτελεσμάτων του ελέγχου θα ληφθούν τα αντίστοιχα μέτρα.

Παράλληλα σε νέα ανάρτηση ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών κ. Μαυρομάτης ζήτησε «άμεση αποκατάσταση των φθορών όπως επίσης να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες εσωτερικά του ποταμού και την επιτάχυνση των διαδικασιών για την Μελέτη που θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα».

Η ανάρτηση του κ. Μαυρομάτη:

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Ανώνυμος

    Αυτο το εργο αν θυμαμε καλα εγινε με την μορφη του κατεπειγων,ουτε προγραματισμος ουτε καποια μελετη ειχε γινει,κατευθειαν αναθεση πρεπει να εγινε,τοτε κσι πολυ κρατησε!!!

  2. Ανώνυμος

    Ελπιζω καποια μέρα να δω την γέφυρα πεζόδρομο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.