Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 2020

Bράβευσαν τον εθελοντισμό (φωτο)

DSCN8091

Σε μια λιτή τελετή, όπως θα έπρεπε να είναι, ο δήμος Αγρινίου βράβευσε σήμερα όλους εκείνους που συμμετείχαν εθελοντικά στην τεράστια προσπάθεια στήριξης των ευπαθών ομάδων, που κατέβαλλαν φέτος οι Κοινωνικές Δομές του δήμου Αγρινίου.

Εκατοντάδες άνθρωποι που στάθηκαν αρωγοί στη μεγάλη προσπάθεια, έλαβαν σήμερα το ελάχιστο βραβείο για τη σπουδαία τους προσφορά. Γιατροί, φαρμακοποιοί, εκπρόσωποι της εκκλησίας, απλοί πολίτες που έκαναν πράξη αυτό που στη δύσκολη αυτή περίοδο αποτελεί τη μόνη ελπίδα: την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη.

Κάλεσμα στους πολίτες του Αγρινίου και όχι μόνο, να συνεχίσουν να συμβάλουν εθελοντικά απηύθηνε ο δήμαρχος Αγρινίου Π. Μοσχολιός στον χαιρετισμό του, χαρακτηρίζοντας τον εθελοντισμό σαν το «αποκούμπι του δοκιμαζόμενου πολίτη».

«Τη στιγμή που η πολιτεία στέκεται ανήμπορη να συμβάλει, οι δήμοι που είναι το πιο κοντινό στον πολίτη κομμάτι της εξουσίας, συνέβαλαν καθοριστικά στο να δοθεί ένα χέρι βοήθειας. Όσο σημαντική και να είναι η προσπάθεια από τους δήμους, δεν θα μπορούσαν να γίνουν και πολλά χωρίς την κοινωνία των εθελοντών. Ξεκινήσαμε τις δράσεις μας αυτές με το κοινωνικό παντοπωλείο. Τότε είχαμε προτάσεις από μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ να κάνουμε μια συνεργασία ώστε και εκείνοι να διαφημίζονται και εμείς να προσφέρουμε αυτά που θα μας έδιναν, σε αυτούς που το έχουν ανάγκη. Εμείς δεν διαλέξαμε αυτό το δρόμο, αλλά βασιστήκαμε στην κοινωνία. Είμαστε ευτυχισμένοι που με τη μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας έχουμε αυτή τη συνεργασία, ενώ και ο πατέρας Απόστολος, εκπρόσωπος της Μητρόπολης σε αυτή τη δράση, βοήθησε πάρα πολύ», ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αγρινίου.

Για δίχτυ κοινωνικής αλληλεγγύης έκανε λόγο και η αρμόδια σε θέματα πρόνοιας αντιδήμαρχος κα Μαργαρίτα Σερπάνου, ενώ και ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητρόπολης μίλησε για τη σπουδαιότητα της ανιδιοτελούς προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο.

Ιδιαίτερες βραβεύσεις έγιναν προς τον Iατρικό σύλλογο τον Φαρμακευτικό και τον  Οδοντιατρικό Σύλλογο Αγρινίου που συνέβαλλαν καθοριστικά στη λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου, Φαρμακείου και Οδοντιατρείου αντίστοιχα με απονομή τιμητικής πλακέτας στους προέδρους των συλλόγων, αλλά και στον εκπρόσωπο της Μητρόπολης στη συνεργασία δήμου και Μητρόπολης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, πατέρα Απόστολο.

Ακoλούθησαν βραβεύσεις σε γιατρούς, φαρμακοποιούς, μικροβιολόγους, επιχειρηματίες και απλούς πολίτες που ο καθ’ ένας με τον τρόπο του βοήθησε αθόρυβα στη μεγάλη προσπάθεια.

DSCN8104

DSCN8093

DSCN8085

DSCN8097

DSCN8107

DSCN8123

Οι φωτό που ακολουθούν από  phototsamis.gr

untitled (46 of 1)

untitled (48 of 1)

untitled (49 of 1)

untitled (50 of 1)

untitled (51 of 1)

untitled (54 of 1)

untitled (55 of 1)

untitled (56 of 1)

untitled (57 of 1)

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Βέρος Αγρινιώτης

    Η υποκρισία καλά κρατεί. Ευτυχώς όλα έχουν ημερομηνία λήξης…

  2. κάποιος

    Για να λέμε την πάσα αλήθεια,συμφωνώ για την υποκρισία,αλλά ανάμεσα στους παρευρισκομένους,είδα και κάποιους που προσφέρουν,όπως πχ στο κοινωνικό ιατρείο.και συγκεκριμένα για έναν γιατρό από εκεί μπορώ να ξέρω σίγουρα το πως και αν βοηθάει.οπότε να τους βάλουμε όλους στο ίδιο καζάνι απλά από τυφλό μίσος?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.