Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Bράβευτηκαν γυναίκες με προσφορά

Bράβευτηκαν γυναίκες με προσφορά

Από απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση της Εφημερίδας ΠΑΛΜΟΣ Αιτωλοακαρνανίας, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου στο Αγρίνιο, το Σάββατο το απόγευμα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τα 15 χρόνια έκδοσης της εφημερίδας και είχε σαν θέμα : «Βραβεύσεις Γυναικείων Προσωπικοτήτων Αιτωλοακαρνανίας» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Η εκδήλωση άρχισε με τον χαιρετισμό και τη σύντομη ομιλία του Εκδότη κ. Θεοδώρου Σβέρκα, ο οποίος αναφέρθηκε στην πορεία της εφημερίδας και στον σκοπό της εκδήλω-σης τονίζοντας μεταξύ άλλων: … Την χαρά που εμείς απολαμβάνουμε από εσάς θέλουμε να την μοιραστούμε μαζί σας και να την επιστρέψουμε σε εσάς μέσα από τέτοιες εκδηλώ-σεις όπως είναι η σημερινή. Μια εκδήλωση που έχει σαν κεντρικό πρόσωπο την γυναίκα. Οι κυρίες που σήμερα θα τιμηθούν είναι γυναίκες που η κάθε μια ξεχωριστά αναδείχθηκε μέσα από το έργο της προσφέροντας στον άνθρωπο ανιδιοτελώς και χωρίς κανένα όφε-λος γιατί ποτέ δεν ήταν στο εγώ αλλά στο εμείς… Η ανθρώπινη αλληλεγγύη αναπτύσσει, στην ανθρωπιστική της πορεία, ευρύ φάσμα προστατευτικών εκδηλώσεων υπό τη μορφή δωρημάτων υπέρ κοινωφελών σκοπών, η εξυπηρέτηση των οποίων άλλως είναι πολλές φορές δύσκολη αν όχι αδύνατη.

Στις περιπτώσεις δηλαδή αυτές, συνάνθρωποι μας, συνεχίζοντας την ανθρωπιά και αλ-ληλεγγύη, αφιερώνουν περιουσιακά τους στοιχεία για την αντιμετώπιση των δυσκολιών αυτών, ευαίσθητοι αυτοί δέκτες της δοκιμασίας και της ανάγκης της κοινωνίας, ιδιαίτερα μάλιστα των ασθενέστερων εισοδηματικών ομάδων.

Ιδεαλιστές, φορτισμένοι με ζεστή ανθρωπιά, εμπνεόμενοι από την ευγενή

φιλοδοξία, να συμβάλλουν στο καλό της κοινωνίας, προσφέρουν το είναι τους, χωρίς πο-τέ να επιζητούν το αντίδωρο της ευχαριστίας.

Τέτοιες μορφές είναι και οι σημερινές κυρίες που σήμερα θα τιμηθούν από την εφημερίδα μας για όσα έπραξε η μεγαλοψυχία τους και η καρδιά τους για τον Αιτωλοακαρνάνα και ό-χι μόνο, συνάνθρωπο. Η εφημερίδα μας ο Παλμός, πάντα θα είναι παρών σε κάθε κάλε-σμα της όμορφης Αιτωλοακαρνανίας μας και στην υπηρεσία των ανθρώπων της για ένα καλύτερο αύριο. Πάντα θα προσπαθεί και θα βρίσκεται στο πλευρό των γυναικών για να έχουν πάντα τον πρώτο λόγο στη διεκδίκηση για ένα καλύτερο μέλλον αλλά και στη γυ-ναίκα την μάνα –μητέρα- μαμά που θα έλεγε και ο Μπρέχτ, τη γυναίκα των ονείρων μας και τη γυναίκα της αναζήτησης….»

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Αντιδήμαρχος Αγρινίου κ. Κατσαρή η οποία έκανε ένα σύντομο χαιρετισμό για την ημέρα της γυναίκας αναφερόμενη στην εφημερίδα ευχήθηκε τα καλύτερα για τα 15 χρόνια κυκλοφορίας της και αναφέρθηκε στις τιμώμενες κυρίες για την κάθε μία ξεχωριστά και για το έργο που επιτελούν.

Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η κ. Παναγιώτα Δακαλάκη, καθηγήτρια Γαλλικής Φιλολογίας , π. Αντινομάρχης και μέλος της Βυρωνικής Εταιρείας Μεσολογγίου. Η κ. Δακαλάκη έκανε μια πολύ εμπεριστατωμένη ομιλία για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με ιστορικές αναφορές από την Αρχαία Αθήνα μέχρι και τις μέρες μας για το πέρασμα της γυναίκας και τις διεκδικήσεις της. Η ομιλία της χειροκροτήθηκε θερμά από το κοινό.

Στο τρίτο μέρος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν οι τιμητικές διακρίσεις των κυριών, οι οποίες τιμήθηκαν για το κοινωνικό τους έργο και όχι μόνο, για τον άνθρωπο και για την κοινωνία γενικότερα αλλά περισσότερο για την προσφορά τους στον όμορφο και πολλά υποσχόμενο αλλά ξεχασμένο νομό Αιτωλ/νίας. Οι τιμώμενες κατά σειρά ήταν οι εξής:

– Η κ. Μαρία Τσούτσου, Ιδρύτρια και Πρόεδρος του Εργαστηρίου για νέους με νοητική υ-στέρηση «Παναγία Ελεούσα», στην οποία παρέδωσε την τιμητική πλακέτα και άνθη ο α-ντιδήμαρχος Αγρινίου κ. Στάθης Τσούκαλος, ο οποίος εκπροσωπούσε τον Δήμαρχο Αγρι-νίου.

– Η κ. Μαίρη Χρυσικοπούλου Πρόεδρος του Παναιτωλοακαρνανικού Συλλόγου Γυναικών και του Λαογραφικού Μουσείου Αγρινίου την πλακέτα και τα λουλούδια της παρέδωσε ο Δημοτικός Σύμβουλος , Φυσικοθεραπευτής κ. Κώστας Καλαντζής.

– Η κ. Κάτια Γέρου ηθοποιός και σκηνοθέτης την τιμητική πλακέτα και τα λουλούδια της παρέδωσε η Αντιδήμαρχος Αγρινίου κ. Κατσαρή Κωνσταντίνα.

– Η κ. Αγάθη Αναγνωστοπούλου – Μελισσινού πρώτη γυναίκα μηχανικός – τοπογράφος στο ΤΕΕ Αγρινίου την πλακέτα και τα λουλούδια της παρέδωσε ο Πολιτικός Μηχανικός κ. Άγγελος Παπαδημητρίου.

– Η κ. Ελενα Μάντζιου – Κοτρολού, συν/χος εκπαιδευτικός, πολιτευτής, μέλος του Ελληνι-κού Ερυθρού Σταυρού με πολυετή προσφορά, την πλακέτα και τα λουλούδια της παρέ-δωσε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Κωστας Ρόκος.

– Η κ. Μαμασούλα Μαρία συν/χος εκπαιδευτικός, επι χρόνια Διευθύντρια του Πρότυπου Μουσικού Σχολείου Αγρινίου και με μεγάλο έργο ειδικά για τον Πατρο-Κοσμά, την πλακέ-τα και τα λουλούδια της παρέδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτ/νίας κ. Βασίλης Αντω-νόπουλος.

– Η κ. Νικολέττα Σαλμά- Σιαδήμα, Ελαιοπαραγωγός με Χρυσό Βραβείο για το καλύτερο Βιολογικό Ελαιόλαδο και πολλές παρόμοιες διακρίσεις, την πλακέτα και τα λουλούδια της παρέδωσε ο π. Δήμαρχος , Νομάρχης και Βουλευτής κ. Γιάννης Βαϊνάς.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Μάκης Γουβέλης, γυμναστής, δημοσιογράφος, λαο-γράφος.

Όμως για να πετύχει ,να στηριχθεί και να γεφυρώσει αυτή η εκδήλωση χρειάστηκαν και οι κατάλληλοι χορηγοί τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά και είναι οι εξης: Τα Ανθοπω-λεία, Πιστιόλη Χρήστου, Νεφέλη και Γιώργου Σταθοκωστόπουλου, τα παιχνίδια Γουργολί-τσας, τα κέντρα Αμάρο και Ίριδες , το ΚΤΕΛ Αιτωλ/νιας, το Καφέ Ντές (Ηλία Καλλέργη), τον Πρόεδρο Βενζινοπωλών κ. Κακούρη Δημοσθένη, το Βασίλη Νικολέττα, την Πανάγος Α.Ε. τις οικοδομικές επιχειρήσεις Άγγελου Παπαδημητρίου, το Φυσικοθεραπευτήριο Κώ-στα Καλαντζή, τα έπιπλα Σταμάτης (Μεσολόγγι), το Πρακτορείο Προπό το Χρυσό Δελτίο, την Βιοτριχωνίδα, το πρατήριο άρτου Κατσούπης, τις φωτοτυπίες Σακκάς και οι πτηνο-τροφικές Επιχειρήσεις Κοτόπουλα Κοντοχρήστου από τη Ναύπακτο.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.