Τετάρτη, 14 Απριλίου, 2021

B’ ΕΛΜΕ: για “αθλιότητες του ΠΑΜΕ” κάνει λόγο η Αγωνιστική Ενότητα Καθηγητών

B’ ΕΛΜΕ: για “αθλιότητες του ΠΑΜΕ” κάνει λόγο η Αγωνιστική Ενότητα Καθηγητών

afisa[final](1)Σε ανακοίνωση της παράταξης Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας απαντά με την ακόλουθη ανακοίνωση η Αγωνιστική Ενότητα Καθηγητών:

ΔΗΛΩΣΗ

Για τις αθλιότητες του ΠΑΜΕ σχετικά με τη συμμετοχή των αναπληρωτών και ωρομισθίων στις εκλογές για το 18ο Συνέδριο ΟΛΜΕ.

Το ΠΑΜΕ και στην Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας – Αγρίνιο, για μια ακόμη φορά επιτίθεται στην ΑΕΚ (βρήκε τον ταξικό του εχθρό!) και μάλιστα πριν από τις εκλογές για αντιπροσώπους στο 18ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ, με χτυπήματα κάτω από την μέση. Λες και ανέλαβαν ρόλο Εισαγγελέα στο κίνημα, προσπαθούν να καλύψουν την απουσία τους από τα πραγματικά προβλήματα του κλάδου.

Όπως συνήθως η συγκεκριμένη παράταξη αντί να κάνει την αυτοκριτική της για τις ευθύνες της όσον αφορά την κατάσταση του συνδικαλιστικού κινήματος και την παράλυση» της ΟΛΜΕ τα τελευταία χρόνια, όπου αν και κατέχουν δύο έδρες στο Δ.Σ. προτιμούν τα κομματικά «χάπενινγκ» αντί της αγωνιστικής συγκρουσιακής δράσης της Ομοσπονδίας. Η ομφαλοσκόπησή τους  έχει ως αποτέλεσμα η ΔΑΚΕ με ο ΣΥΡΙΖΑ και με τους νέους τεχνοκράτες – εκσυγχρονιστές να έχουν εξαφανίσει την ΟΛΜΕ από τα σχολεία και την ΕΛΜΕ από την κοινωνία. Οι συνάδελφοι του ΠΑΜΕ με ιδιαίτερη κακεντρέχεια επιλέγουν για να πλήξουν ως προεκλογικό στόχο την ΑΕΚ τοπικά και τις παρεμβάσεις κεντρικά.

Είναι γνωστές οι εμμονές τους απέναντι στο συνδικαλιστικό μας χώρο και σε πρόσωπα, χωρίς δισταγμό και ηθικό φραγμό. Για ένα θέμα του καταστατικού, σχετικά με τη δυνατότητα εγγραφής μελών, το οποίο τροποποιήθηκε πρόσφατα και εμείς είχαμε υποστηρίξει να γίνονται μέλη της ΕΛΜΕ ακόμα και οι ωρομίσθιοι. Αυτή η θέση μας δεν πλειοψήφησε και τυπικά τους αποκλείει. Η συμμετοχή των συναδέλφων αναπληρωτών – μειωμένου ωραρίου και οι ωρομίσθιοι στις εκλογικές διαδικασίας στις 25-5-2017 είναι πολιτική απόφαση και δεν διαφωνούμε από θέση αρχής, παρά του ότι ποτέ δεν μας δόθηκε η δυνατότητα να τοποθετηθούμε στο Δ.Σ. της Β’ ΕΛΜΕ, χωρίς δικιάς μας ευθύνη. Δεν επιτρέπουμε στο ΠΑΜΕ να το παίζει τιμητής των «αναξιοπαθούντων» εκπαιδευτικών, όταν δεν κάνει τίποτε να δυναμώσει το σωματείο για να συγκρουστεί με τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα των μνημονιακών κυβερνήσεων, παρά μόνο επιλέγει τον μοναχικό του δρόμο και αφήνει τους άλλους να βγάλουν το «φίδι» από την τρύπα!

Η συκοφαντία και το ψέμα όμως έχουν κοντά ποδάρια διότι  όλα αυτά που αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ, ότι δηλαδή η ΑΕΚ δεν θέλει να ψηφίσουν οι αναπληρωτές και οι ωρομίσθιοι, μήπως και αρπάξει κανέναν ψήφο από τους συναδέλφους, αυτούς που τους θυμούνται όλοι κάθε εκλογές (Εμείς ανακοινώνουμε ότι θα είμαστε το μοναδικό ψηφοδέλτιο στο νομό που θα έχουμε υποψήφιο για το σύνεδρο συνάδελφο ωρομίσθιο για να βγουν συμπεράσματα και να δούμε στην πράξη ποιοί είναι με ποιους! )

Οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ την προηγούμενη περίοδο είχαν εκλέξει αναπληρώτρια στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, όταν άλλοι δεν τους βάζουν ούτε υποψήφιους στα ψηφοδέλτιά τους, όπου ο Φίλης δεν την διευκόλυνε ούτε να συμμετέχει στα Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και έτρεχε από τον Έβρο που εργαζόταν στην Αθήνα για τις συνεδριάσεις της Ομοσπονδίας, όταν κάποιοι έχουν να πατήσουν χρόνια στο σχολείο.

Ας δούμε λίγο την αλήθεια

Η ΑΕΚ στη Β’ ΕΛΜΕ είναι ένα ανοικτό ανεξάρτητο συνδικαλιστικό σχήμα που δραστηριοποιείται στο δίκτυο των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ. Έδωσε μάχη στο συνέδριο της ΟΛΜΕ να γίνει δεκτό να μπορούν να ψηφίζουν οι συνάδελφοι Αναπληρωτές μειωμένου ωραίου και οι ωρομίσθιοι. Επειδή στην Β΄ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας δεν έχουν συμμετάσχει σε εκλογικές διαδικασίες αυτές οι κατηγορίες των συναδέλφων ο εκπρόσωπός μας σε εσωτερική ηλεκτρονική αλληλογραφία μεταξύ των μελών του Δ.Σ. με την πρόσκληση της Β’ ΕΛΜΕ (που δεν αποκλείεται καμία κατηγορία ζήτησε εξηγήσεις αν θα ισχύσει το άρθρο 6 του καταστατικού ή οδηγία 20 της ΟΛΜΕ.

Σε ενημέρωση που είχαμε από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. για το θέμα σχετικά με γραπτό ερώτημα προς την ΟΛΜΕ μας είπε: «ότι δεν έλαβε καμία απάντηση». Η εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ εξέφρασε αντίστοιχες απορίες, όπως και οι τα περισσότερα μέλη του Δ.Σ.

Εμείς εκφράσαμε τους φόβους για τυχόν ακύρωση των εκλογών, σε μια εσωτερική συζήτηση (αφού το θέμα δεν μπήκε στο Δ.Σ.), προσπαθώντας από την μία να ισορροπήσουμε στην πολιτική μας θέση και το καταστατικό και από την άλλη να περιορίσουμε την διοικητική αυθαιρεσία για τυχόν εμφάνιση ψηφοφόρων από το πουθενά! Γνωστή τακτική την ζήσαμε χρόνια.

Πάντως δεν εκπλήσσει το γεγονός ότι η εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ στο Δ.Σ. έδρασε με αυτόν τον τρόπο. Συμφωνεί με τις δικές μας επιφυλάξεις, δέχθηκε την καταστατική διάταξη που δεσμεύει, γνωρίζει ότι μόνο εμείς οι δύο παρατάξεις ψηφίσαμε για τους ωρομίσθιους στην καταστατική συνέλευσης. Μήπως όμως μπορεί να απαντήσει το ΠΑΜΕ γιατί στις πρόσφατες εκλογές για ΔΣ της Β’ ΕΛΜΕ, που ήταν στο συμβούλιο και δεν διασφάλισε να ψηφήσουν αυτοί οι συνάδελφοι που τώρα τους συμπονάει; Γιατί δεν απαίτησε οι συνάδελφοι αυτοί να ψηφίσουν και τώρα ξιφουλκούν κατά της ΑΕΚ και των Παρεμβάσεων; Τι τους φοβίζει και διάλεξαν αυτόν τον ολισθηρό δρόμο;

Η θέση των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ για το 18ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ της ΟΛΜΕ

Με αφορμή το ζήτημα που προέκυψε από την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για την Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας και τα όσα προσάπτουν στις Παρεμβάσεις, πρέπει να επισημάνουμε με σαφήνεια και κατηγορηματικό τρόπο τα παρακάτω:

  1. Οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ παλεύουν όλα τα χρόνια για να έχουν συνδικαλιστική στέγη και κάλυψη όλοι οι εκπαιδευτικοί ανεξαρτήτως της εργασιακής τους σχέσης. Η θέση μας είναι πάγια και αδιαπραγμάτευτη. Όλοι στα σωματεία.
  2. Πρόσφατα (την περασμένη χρονιά) κάναμε πράξη και τιμήσαμε αυτή τη διεκδίκηση προτείνοντας την συν. Κική Γιαννάτου για να μας εκπροσωπήσει στο ΔΣ της ΟΛΜΕ. Αυτό αποτελεί την πιο έμπρακτη απόδειξη της θέσης μας.
  3. Βασικά με τη δική μας διαχρονική και αμετακίνητη πίεση όλοι οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται με ελαστικές σχέσεις έχουν πλέον συνδικαλιστική κάλυψη και δικαιώματα. Αυτό διατυπώνεται ρητά και στην εγκύκλιο της ΟΛΜΕ για το 18ο Συνέδριο και η οποία αναφέρει πως
  4. Οι αναπληρωτές, οι ΑΜΩ και οι ωρομίσθιοι έχουν πλήρη συνδικαλιστικά δικαιώματα («εκλέγειν» και «εκλέγεσθαι») στις εκλογές για ανάδειξη αντιπροσώπων για το συνέδριο της ΟΛΜΕ. (εγκύκλιος ΟΛΜΕ για 18ο συνεδριο, σελ.10) (http://olme-attik.att.sch.gr/new/wp-content/uploads/2017/03/egkiklios18o.pdf)
  5. Στο τελευταίο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ δώσαμε μια ακόμα μάχη για να μπορούν να συμμετέχουν και οι ελαστικά εργαζόμενοι (συμβασιούχοι) στο Δημόσιο στις συλλογικές διαδικασίες των συνδικάτων και των σωματείων τους με ισότιμους όρους.
  6. Ως εκ τούτου ως ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ δεν μπορούμε να αποδεχθούμε καμία άποψη η οποία να ανοίγει το δρόμο για τον αποκλεισμό των αναπληρωτών συναδέλφων μας από τις συλλογικές διαδικασίες. Παλεύουμε να τους φέρουμε και να τους εγγράψουμε όλους στα σωματεία!

ΑΓΡΙΝΙΟ 4-5-2017

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΡΔΑΤΟΣ

ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. Β΄ ΕΛΜΕ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

Από την ΑΕΚ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.