Τετάρτη, 27 Μαΐου, 2020

B.Φωτάκης για Πανεπιστήμιο: Ας περιμένουμε τη Σύγκλητο και ύστερα με νηφαλιότητα να τοποθετηθούμε

«Τρέχουν» οι εξελίξεις γύρω από την αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη στη Δυτική Ελλάδα, ζήτημα φλέγον για την Αιτωλοακαρνανία.
Η πρόταση του υπουργείου Παιδείας, που είδε το φως της δημοσιότητας ως σημείωμα στα μέλη της συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών, προκάλεσε κινητικότητα στο Μεσολόγγι όπου την Τετάρτη θα διεξαχθεί έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Από το δήμο Αγρινίου δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση, ούτε σύγκληση δημοτικού συμβουλίου. Το μόνο στίγμα το έχει εκπέμψει ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Βασίλης Φωτάκης ο οποίος σε ανάρτηση του αναφέρει «Ας περιμένουμε τις αποφάσεις και τις παρατηρήσεις της Συγκλήτου και ύστερα θεωρώ με νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα θα μπορούμε να τοποθετηθούμε επίσημα και δημόσια!».
Συγκεκριμένα, η ανάρτηση του Βασίλη Φωτάκη:
«Στις 19 Μαρτίου συζητείται στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Πατρών το σχέδιο Γαβρόγλου περί “συγχώνευσης” του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με το Πανεπιστήμιο Πατρών.
Το τελικό ( Σχέδιο “Γαβρόγλου” περιλαμβάνει:
Λειτουργία 8 σχολών με 37 τμήματα, τα 28 τμήματα στην Πάτρα, 1 στον Πύργο, 2 στο Αίγιο, 3 στο Αγρίνιο, 3 στο Μεσολόγγι, 1 στην Αμαλιάδα.
Στο θετικό… τα τμήματα αν και διάσπαρτα σε 3 πόλεις ανήκουν σε μία σχολή (Σχολή Γεωπονικών επιστημών), θέμα βέβαια υπάρχει ακόμα με την έδρα της σχολής.
Ας περιμένουμε τις αποφάσεις και τις παρατηρήσεις της Συγκλήτου και ύστερα θεωρώ με νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα θα μπορούμε να τοποθετηθούμε επίσημα και δημόσια!
ΥΓ. Αυτό το “Ινστιτούτο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής” θεωρώ ταιριάζει γάντι με το Αγρίνιο και την γεωγραφία του!!!

Θέματα που ενδιαφέρουν

5 Σχόλια

 1. Ανώνυμος

  Εάν όντως πάρει το Αγρίνιο μόνο τρεις σχολές και υποβαθμισμένες σχετικά με τις προηγούμενες, δημοτική αρχή και ΣΥΡΙΖΑ έχετε τελειώσει. Αρκετά ανεχτηκαμε με την Ιόνια οδό . Δεν έχει άλλο. Ντροπή σας

 2. Αναρχοκαπιτάλας

  Ανώνυμε οι αποφάσεις είναι αποκλειστικά της κυβέρνησης του ΣΎΡΙΖΑ. Η δημοτική αρχή γιατί να τελειώσει; Επειδή θα σε βόλευε μήπως;

 3. Ανώνυμος

  Η δημοτική αρχή θα τελειώσει γιατί δε βλέπω την παραμικρή προσπάθεια βελτίωσης της ακαδημαϊκής κοινότητας της πόλης.

 4. Αναρχοκαπιτάλας

  Ανώνυμε αν δεν ήταν ο Παπαναστασίου, νηστική θα ήταν η ακαδημαϊκή κοινότητα της πόλης! Τόσο καλά τα είχαν καταφέρει οι σοσιαλιστές προκάτοχοί του.

 5. Ανώνυμος

  Δεν υποστηρίζω κανένα. Οι παλιότεροι ήταν χειρότεροι. Και πάλι όμως ο δήμαρχος δεν έχει τίποτα ουσιαστικό είτε για το πάρκο είτε για την Ιόνια οδό είτε για το πανεπιστήμιο. Και άσε να ξέρω καλύτερα την ποιότητα του φαγητού στην λέσχη..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.