Σάββατο, Ιανουάριος 19, 2019

«Balkan Trip» η ομαδική έκθεση φωτογραφίας στη γκαλερί «Τύρβη» στο Μεσολόγγι

Η «Tyrvee Gallery» στο Μεσολόγγι φιλοξενεί την ομαδική έκθεση φωτογραφίας Balkan Trip, δέκα σπουδαστών της Leica Akademie Greece. Οι φωτογραφίες προέκυψαν από ένα roadtrip που διοργανώθηκε 11 – 18 Φεβρουαρίου 2018, στην Σερβία και στην Βοσνία – Ερζεγοβίνη.

Balkan - Mesologgi Η γκαλερί «ΤΥΡΒΗ» (Βενιζέλου 20, Μεσολόγγι), με χαρά θα φιλοξενήσει την φωτογραφική έκθεση Balkan Trip της ομάδας σπουδαστών της ΑκαδημίαςΔημιουργικής Φωτογραφίας «Leica Academy».

Τα Βαλκάνια, τη δεκαετία του ’90, σημαδεύτηκαν από ένα σκληρό και ανηλεή πόλεμο, μέσω τού οποίου η κραταιά Γιουγκοσλαβία, οδηγήθηκε στη διάλυσητης. Ανάμεσα στις χώρες που στο τέλος πρόεκυψαν ήταν και οι πολύπαθες Σερβία, και Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Δυο δεκαετίες μετά μια ομάδα σπουδαστών της Ακαδημίας Δημιουργικής Φωτογραφίας «Leica Academy», ταξίδεψαν οδικώς για μια εβδομάδα, από τις 11 έως τις 18 Φεβρουαρίου 2018, μεταξύ αυτών των δύο χωρών.

Με ορμητήριά τους το Βελιγράδι και το Σαράγεβο, και με σημαντικούς σταθμούς, μεταξύ άλλων, το Ίγκμαν, όπου πραγματοποιήθηκαν οι 14οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Σαράγεβο το 1984, αλλά και το Μόσταρ, θέλησαν να διακρίνουν (εντοπίσουν) το σημερινό αποτύπωμα αυτών των δύο κρατών.
Μέσω των φωτογραφιών τους λοιπόν, οι σπουδαστές μάς μεταφέρουν την εμπειρία τού ταξιδιού, και τη γνωριμία με τους ανθρώπους των γειτονικών μας χωρών, αλλά και ενός κόσμου γενικότερα, που οι ουλές τού πολέμου είναι ακόμα εμφανείς στους δρόμους των πόλεων.

Tα εγκαίνια της θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 02 Ιουνίου στις 19:30, ενώ ο κύκλος της θα κλείσει στις 20 Αυγούστου.
Στην έκθεση παίρνουν μέρος οι σπουδαστές:

Αμπάζογλου Λέα
Γαστεράτος Βασίλης
Γεωργέλος Δημήτρης
Δημητροπουλος Περικλης
Μαργαλιά Κωνσταντίνα
Παπανικολάου Τάσος
Πατλάκας Στράτος
Ρεμπάπης Βασίλης
Τζιβελέκη Χαρά
Τσαουσάι Άνα
Φερεντίνος Φίλιππος
Φρέσκου Άννα

Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα και Κυριακή κλειστά
Τρίτη έως Σάββατο 11:00 – 13:00 & 18:30 – 20:30

Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη για το κοινό.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.