Τρίτη, 18 Μαΐου, 2021

Bασίλης Φωτάκης: «Θα δώσουμε νικηφόρα τη μάχη των εκλογών με πρόταγμα την απρόσκοπτη λειτουργία και κυβερνησιμότητα στο Δήμο»

Bασίλης Φωτάκης: «Θα δώσουμε νικηφόρα τη μάχη των εκλογών με πρόταγμα την απρόσκοπτη λειτουργία και κυβερνησιμότητα στο Δήμο»

O Βασίλης Φωτάκης ,πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου και εκ νέου υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του Γιώργου Παπαναστασίου, μιλάει στο agrinionews.gr.

«Θα δώσουμε νικηφόρα την μάχη των εκλογών με πρόταγμα την απρόσκοπτη λειτουργία και κυβερνησιμότητα στο Δήμο», λέει στο agrinionews.gr ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου Βασίλης Φωτάκης και εκ νέου υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό «Αγρίνιο Νέα Αρχή- Τόπος να ζεις» του   Γιώργου Παπαναστασίου. Μιλώντας για την εκλογική αναμέτρηση της 26ης Μαΐου σημειώνει πως «χρειάζεται ισχυρή εντολή, ώστε να θωρακιστεί η δυνατότητα να αξιοποιηθούν στον Δήμο μας προγραμματικοί στόχοι». Σύμφωνα με τον κ. Φωτάκη «η δημοτική αρχή σχεδίασε και υλοποιεί μια σειρά έργων που θα προσδώσουν σύγχρονη εικόνα και θα επιτρέψουν στις δημιουργικές και παραγωγικές δυνάμεις του Τόπου μας να ενεργοποιηθούν προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης και της ανασυγκρότησης». Για την υποψηφιότητα του αναφέρει: «Είναι τιμή και ευθύνη να αποτελώ το μέσο της πολιτικής έκφρασης των Δημοτών, η ψήφος αποτελεί για μένα ευθύνη και προσωπική μου δέσμευση είναι να τιμήσω την επιλογή σας αυτή».

Αναλυτικά η συνέντευξη του Βασίλη Φωτάκη στο agrinionews.gr

Ποιο είναι το διακύβευμα των εκλογών της 26ης Μαΐου στον δήμο Αγρινίου;  

Το διακύβευμα διαχρονικά όχι μόνο της 26ης Μαΐου είναι ποιος και με ποιες πολιτικές μπορεί να εκφράσει τους πολίτες και την κοινωνία καλύτερα. Να δώσει λύσεις στα προβλήματα τις καθημερινότητας. Κατά την διάρκεια της έως τώρα θητείας μας δρομολογήσαμε – εντάξαμε πολλά έργα υποδομής. Στόχος δεν είναι να έχει το Αγρίνιο Υποψήφιο Δήμαρχο, στόχος είναι να έχει Δήμαρχο ισχυρό, αποτρέποντας να δημιουργηθούν συνθήκες πολιτικής ομηρίας και δυσκινησίας της νέας δημοτικής αρχής. Χρειάζεται ισχυρή εντολή, ώστε να θωρακιστεί η δυνατότητα να αξιοποιηθούν στον Δήμο μας προγραμματικοί στόχοι. Είμαστε καταδικασμένοι να πετύχουμε για το Δήμο, για τους πολίτες, για να μην επιστρέψουμε στον λήθαργο.

Γιατί οι δημότες Αγρινίου να σας στηρίξουν προσωπικά;

Όσοι με παρακολουθούν θα αναγνωρίζουν ότι στις δημόσιες τοποθετήσεις μου είτε αρθρογραφώντας είτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσηςασχολούμαι με θέματα που απασχολούν τον κάθε έναν (μια) από μας . Καταθέτω την άποψή μου διαχρονικά στην κρίση σας, προσπαθώντας να εκφράσω τις υγιώς, σκεπτόμενες και παραγωγικές δυνάμεις του τόπου μας. Είναι τιμή και ευθύνη να αποτελώ το μέσο της πολιτικής έκφρασης των Δημοτών, η ψήφος αποτελεί για μένα ευθύνη και προσωπική μου δέσμευσηείναι να τιμήσω την επιλογή σας αυτή.

– Δεν είστε ωστόσο μόνο ένα αυτοδιοικητικό αλλά και προβεβλημένο κομματικό στέλεχος. Χωρούν τα κόμματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές;

Γνωρίζουν όλοι ότι ανήκω στο οργανωτικό και πολιτικό σχήμα της (Ν.Δ) μεγάλης Φιλελεύθερης παράταξης, ως Αν. Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η υποψηφιότητά μου στον Δήμο και την αυτοδιοίκηση είναι μεν πολιτική όχι όμως κομματική. Δεν δηλώνω ανεξάρτητος αλλά ούτε λειτουργώ εξ ονόματος κάποιου. Δεν έχω δεσμεύσεις και υπό αυτή την συνθήκη (αυτονόητη) θεωρώ ούτε η σύγχρονη πολιτική αντίληψη θέλει ως τέτοιες τις αυτοδιοικητικές υποψηφιότητες.

Γνωρίζοντας τον Πρόεδρο Κ. Μητσοτάκη από τα πρώτα του πολιτικά βήματα ως βουλευτή, αλλά και αργότερα ως συνεργάτης του, στην «μάχη» για την Προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, γνωρίζω και το γνωρίζω καλά ότι ούτε ο ίδιος επιθυμεί αύριο ως πρωθυπουργός κομματικό εναγκαλισμό, αλλά σεβασμό στο διακριτό ρόλο της αυτοδιοίκησής είτε Α΄είτεΒ΄βαθμού.

-Πλέον οι εκλογές στην Αυτοδιοίκηση  θα διεξαχθούν με  απλή αναλογική. Εσείς ήσασταν αντίθετος. Γιατί;

Πίστευα και πιστεύω στην αξία εκλογικών νόμων που εξασφαλίζουν κυβερνησιμότητα. Ο κάθε Δήμαρχος ή Περιφερειάρχης χρειάζεται ισχυρή εντολή και ξεκάθαρη για να μπορέσει να διοικήσει.
Χρειάζεται να μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμά του χωρίς συμβιβασμούς, αποτρέποντας (το ανέφερα εξ αρχής) συνθήκες πολιτικής ομηρίας και αλισβερίσια.

– Το δίλλημα «παλιοί ή νέοι;» είναι πολλές φορές στο μυαλό των πολιτών . Είναι βάσιμο;

Το δίλημμα «παλιός ή νέος» είναι τεχνητό , είναι επίπλαστο. Όχι μόνο σε επίπεδο προσώπων αλλά κυρίως σε επίπεδο νοοτροπιών και λειτουργιών.
Στην ηλικιακή κλίμακα προτάσσω την κλίμακα της αξιοσύνης, του χρήσιμου και όχι του αρεστού.
Προσωπικά είμαι μέλος μιας παράταξης νικηφόρας, τιμώ και εκτιμώ όλους τους συνυποψηφίους. Σε όλους μας καταγράφονται πλεονεκτήματα και αδυναμίες. Έχουμε υποχρέωση όμως να εκφράσουμε όλους τους πολίτες του Δήμου. Να υπερασπιστούμε το έργο μας, να συζητήσουμε για τον τόπο, το πρόγραμμα μας, να ακούσουμε πριν πούμε.

-Πολλοί επικρίνουν τη δημοτική αρχή για μη υλοποίηση όσων είχε υποσχεθεί το 2014. Τι απαντάτε;

Πρώτα γίνονται οι μελέτες και οι εντάξεις έργων και ύστερα τα έργα! Σκληρή αλήθεια αλλά αδιάψευστη. Δεν παραλάβαμε έργα προς εκτέλεση ή έστω μελέτες ώριμες προς εκτέλεση, είναι γνωστό. Αντιθέτως πληρώσαμε μελέτες πχ Δημοτικό μέγαρο ή την ανάπλαση του Πάρκου η οποία απεντάχθηκε τελικώς. Νοικοκυρέψαμε τον δήμο και παρά την δραστική μείωση των κρατικών πόρων ξεπληρώσαμε χρέη και οφειλές προηγουμένων ετών.
Η δημοτική αρχή υπό τον Γ. Παπαναστασίου σχεδίασε και υλοποιεί μια σειρά έργων που πλέον αλλάζουν την φυσιογνωμία της πόλης. Έργα που θα προσδώσουν σύγχρονη εικόνα και θα επιτρέψουν στις δημιουργικές και παραγωγικές δυνάμεις του Τόπου μας να ενεργοποιηθούν προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης και της ανασυγκρότησης.

-Που τοποθετείται τον εκλογικό πήχη του συνδυασμού σας την 1η Κυριακή; 

Έχουμε ακόμα μπροστά μας έναν μήνα εκλογικής μάχης. Συνεχίζουμε στη διοίκηση του Δήμου με το βλέμμα μπροστά και τα πόδια στη γη. Τον πήχη όμως τον διαμορφώνουν οι πολίτες με τις επιλογές τους και όχι οι δικές μας προσδοκίες. Ακριβολογώντας στο ερώτημά σας τοποθετώ τον πήχη ψηλά, στην έγκυρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων του πολίτη. Οι πολίτες είναι η αναφορά μας,αυτούς υπηρετούμε και σε αυτούς λογοδοτούμε. Θα δώσουμε νικηφόρα την μάχη των εκλογών με πρόταγμα την απρόσκοπτη λειτουργία και κυβερνησιμότητα στο Δήμο.

Ο  Βασίλης Φ. Φωτάκης

Ο Φωτάκης Φ. Βασίλης γεννήθηκε στο Αγρίνιο και κατάγεται από την Λεπενού. Είναι παντρεμένος με τη Φιλόλογο Χρύσα Βακράκου και έχουν δύο γιούς.

Σπούδασε Οικονομικά (Ελεγκτική Λογιστική) και Διοίκηση Επιχειρήσεων (Δημόσιοι Οργανισμοί). Διαθέτει τίτλο Μεταπτυχιακών σπουδών (MSc) στη Διοίκηση Οργανισμών και Τουριστικών Επιχειρήσεων και μεταπτυχιακή εξειδίκευση Εκπαίδευσης ενηλίκων (ΕΚΠΑ) στην επαγγελματική κατάρτιση και δια βίου μάθηση. Είναι εξειδικευμένος στην Τεχνική Διαπραγματεύσεων, στη Διαχείριση Κρίσεων και στο Coaching & Mentoring για στελέχη επιχειρήσεων.

Είναι συνεργάτης-Συντονιστής στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΚ) ΘΕΜΕΛΙΟ και Πιστοποιημένος εισηγητής του ΕΟΠΠΕΠ και του ΟΑΕΔ σε προγράμματα ΛΑΕΚ. Από το 2001 εργάστηκε στον ΕΛΚΕ του ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, ενώ από το 2006 στην Διεύθυνση Οικονομικού-Διοικητικού.

Από το 2014 εργάζεται στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Είναι Επιστημονικός Υπεύθυνος στην εταιρεία 365 Tax & Business Consulting και συγχρόνως από το 2003 έως σήμερα σύμβουλος επιχειρήσεων σε λογιστικά-φορολογικά θέματα, αναλαμβάνοντας επενδυτικά/επιχειρησιακά προγράμματα ΕΣΠΑ και οικονομοτεχνικές μελέτες.

Διετέλεσε σύμβουλος Πολιτικής Επικοινωνίας στην εταιρεία “Flash Media Group” και σήμερα στην “Media TIMES”.

Αρθρογραφεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα στον ημερήσιο, περιοδικό και ηλεκτρονικό Τύπο.

Το 2014 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη “Αγρίνιο Νέα αρχή – τόπος να ζεις” του Γιώργου Παπαναστασίου και στη συνέχεια Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου. Υπήρξε Αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ ΚΟΙ.Π.Α. Αγρινίου, μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας Στάθμευσης Αγρινίου Α.Ε (ΟΤΑ) και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου.

Το 2018 με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ορίστηκε Αν. Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ν.Δ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Ανώνυμος

    ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΦΩΤΑΚΗ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΡΑΞΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΔΕΝ ΞΑΝΑ ΕΙΔΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΑΦΗΣΑΝ ΚΑΤΙ ΕΣΕΙΣ…ΑΣΕ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΔΟΥΜΕ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.