Σάββατο, 17 Απριλίου, 2021

Bloggers ή εκβιαστές;

Bloggers ή εκβιαστές;

Γράφει η Δήμητρα Κουνέλη
( δημοσιογράφος στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ)

Μια φορά κι έναν καιρό ήρθε σε όλους μας το Διαδίκτυο, ένα νέο μέσο, παράθυρο στον κόσμο, πηγή πληροφοριών με απίστευτες δυνατότητες !! ‘Έσπευσαν όλοι λοιπόν να «σερφάρουν» , να γνωρίσουν τον κόσμο!
Και μετά ήρθαν τα blogs , ο χώρος που ευνοεί την ελεύθερη διακίνηση ιδεών , που φιλοξενεί απόψεις, οι οποίες ίσως και λόγω της ανωνυμίας να είναι πιο εύκολο να διατυπωθούν. Και σπεύσαμε πάλι όλοι να καταθέσουμε αυτές τις απόψεις , άλλοι ανώνυμα, άλλοι ενυπόγραφα.
Πράξη επόμενη, οι διαμαρτυρίες θιγομένων ότι συκοφαντούνται και η επιλογή τους να καταθέσουν μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμηση . Και μετά ήρθαν οι κατηγορίες για εκβιασμούς και , χωρίς ακόμη να έχει αποδειχθεί με αμετάκλητη δικαστική απόφαση εκβιασμός ή συκοφαντία, ήρθε ο πόλεμος κατά των blogs.
Ακόμη και όμως αν κάποιοι αποδειχτούν μη σύννομοι, τι λέει αυτό για τους υπόλοιπους ; Ένας κακός , όλοι κακοί; Ένας καταχραστής, όλοι καταχραστές;
Βέβαια, και το Ίντερνετ , όπως όλα τα μέσα που διαχειρίζονται πληροφορίες, μπορεί να γίνει όπλο κάποιων με συγκεκριμένα συμφέροντα, αυτή η πραγματικότητα όμως δε μπορεί να ακυρώσει όλα τα υπόλοιπα.
Οπωσδήποτε δεν είναι δυνατόν οι λίγοι να στιγματίζουν τους πολλούς και να φτάνουμε στο σημείο να ζητούμε την κεφαλή των bloggers επί πίνακι. Γιατί τότε γινόμαστε μηδενιστές .
Η φιλολογία των ημερών για επιβολή κανόνων στη χρήση του Διαδικτύου δε με βρίσκει τελείως αντίθετη, αρκεί να γίνει σωστά και όχι υπό την πίεση των ημερών για εξιλαστήρια θύματα. Γιατί τότε θα φτάσουμε στο άλλο άκρο, τη φίμωση, όσο βαριά και αν θεωρείται η λέξη.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.