Δευτέρα, 25 Μαΐου, 2020

Bόλεϊ γυναικών: πανάξια στην Α2 ο Ιωνικός Αγρινίου

e70051f0-f9b7-4c2e-ac8f-8a8ada565f77

Τεράστιας σημασίας νίκη με 3-1 σετ πέτυχαν τα κορίτσια του Ιωνικού Αγρινίου στο κλειστό γυμναστήριο Πρέβεζας επί του Φιλαθλητικού και κατέκτησαν με 3-1 νίκες στα play off, πρωτάθλημα και άνοδο στην Α2 εθνική κατηγορία γυναικών.
Η ομάδα του Ιωνικού πήρε πανάξια την νίκη σε μια πύρινη έδρα, έχοντας και την υποστήριξη περίπου 70 φίλων της που την ακολούθησαν στην Πρέβεζα, οι οποίοι δεν σταμάτησαν ούτε στιγμή να την στηρίζουν ψυχολογικά σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Στο τέλος πανηγύρισαν όλοι μαζί την κατάκτηση του πρωταθλήματος και γλέντησαν το γεγονός μέχρι πρωίας σε γνωστό κοσμικό κέντρο στο Αγρίνιο.
Η άνοδος του Ιωνικού καταγράφεται ως επιτυχία για το αγρινιώτικο βόλεϊ,καθώς για πρώτη φορά ομάδα της πόλης θα αγωνιστεί στην Α2 εθνική κατηγορία .
Στο αγωνιστικό μέρος, παίχτηκε σπουδαίο βόλεϊ και από τις δύο ομάδες, που έδειξαν σε πολλά σημεία του αγώνα επίπεδο ομάδων Α2. Τα κορίτσια όμως της Ελένης Λεγάτου έδειξαν από την αρχή του αγώνα ότι ήταν η ομάδα που θα έπαιρνε την νίκη, γιατί ακόμη και στις δύσκολες στιγμές έδειξε χαρακτήρα μεγάλης ομάδας.
Παρά τον τραυματισμό και την αποχώρηση από τον αγώνα της Ζυγούρη και τα πολλά λάθη των διαιτητών (ιδιαίτερα στο β΄ σετ μεταξύ των οποίων σφύριγμα για λάθος θέσεις στο 23-22, που μετά την διαμαρτυρία της Λεγάτου το πήραν πίσω και λίγο μετά φιλέ στην κοτσίδα (!)της Παπανίκου, που επίσης το παραδέχτηκε ο β’ διαιτητής, αλλά μετά το τέλος του αγώνα), ο Ιωνικός έφυγε από την Πρέβεζα πανάξιος νικητής. Έλαβε εξάλλου τα εύσημα και από την πολύ καλή αντίπαλη ομάδα  και χειροκροτήθηκε από όλους στο γήπεδο.
Τα σετ 20-25, 25-23, 22-25, 21-25.
ΙΩΝΙΚΟΣ: (Λεγάτου Ελένη) Τζωρτζοπούλου, Ζυγούρη, Σαρδελή, Μποτσάκη, Λογκιζίδου,Παπανίκου, Καλαμπούκα (L), Σταμουλακάτου, Βέτσα, Γαλήνα, Δημητράντζου, Ασλανίδη.
ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ:(Ζήσης Πολυκαρπός) Μπακάλη, Πεπόνη, Κουτσογιαννοπούλου, Πιετα, Γιάγια, Ντάκουλα, Κοσμίδου Β.(L), Μπαρμπούδη, Κοσμίδου Α, Ράπτη.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.