Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, 2021

«Bρέχει καρεκλοπόδαρα» στο Αγρίνιο, φουσκώνουν τα ρέματα, απαιτείται προσοχή… (φωτό-βίντεο)

«Bρέχει καρεκλοπόδαρα» στο Αγρίνιο, φουσκώνουν τα ρέματα, απαιτείται προσοχή… (φωτό-βίντεο)

Το νέο κύμα κακοκαιρίας είναι σε πλήρη εξέλιξη και στο Αγρίνιο και βέβαια σε όλη την Αιτωλοακαρνανία προκαλώντας η έντονη βροχόπτωση ήδη δυσχέρειες και ευχή είναι να αποτραπούν περαιτέρω προβλήματα. “Φουσκώνουν” επικίνδυνα ρέματα της περιοχής και η Ερμίτσα. 

Δρόμοι της πόλης έχουν έχουν γίνει ποτάμια με… γνωστά σημεία (όπως πλησίον του γηπέδου Παναιτωλικού, οδός Ρίτσου) να συγκεντρώνεται μεγάλος όγκος νερού αλλά και στον επαρχιακό δρόμο στο ύψος του Πολυκλαδικού και στα Διαμαντέικα αλλά και σε άλλα σημεία.

Κινητοποίηση Πυροσβεστικής και της ΔΕΥΑΑ υπάρχει για αντλήσεις υδάτων και καθαρισμούς φρεατίων από φερτά υλικά ενώ σημειώθηκε διπλό σπάσιμο στον αγωγό της Μακρυνείας. Σύσσωμη η δύναμη της Τροχαίας είναι στους δρόμους.

Σε κάθε περίπτωση οδηγοί και πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Συστάσεις άλλωστε απηύθυνε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Καλούνται οι κάτοικοι να:

-Αποφεύγουν κάθε άσκοπη μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.

-Μην διασχίζουν για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο.

-Σε κάθε περίπτωση, παρακολουθούν  τις σχετικές ανακοινώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

“Φουσκώνει” η Ερμίτσα

Τρομάζουν οι εικόνες από την Ερμίτσα, τον Λυκοραχίτη και από την περιοχή των Δύο Ρεμάτων, όπου οι ποσότητες του νερού είναι πολύ μεγάλες. Χαρακτηριστικά τα βίντεο και οι φωτογραφίες που ακολουθούν:

Εργατικές Αγίας Βαρβάρας
Δοκίμι

Στο facebook εξάλλου “βρέχει” αναρτήσεις:

Σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα σημειώνονται και στην περιοχή της Λεύκας Αγρινίου:

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.