Πέμπτη, 17 Ιουνίου, 2021

Business show Aιτωλοακαρνανίας 2009

Business show Aιτωλοακαρνανίας 2009

Πλήθος κόσμου τόσο στις ομιλίες όσο και τα περίπτερα της έκθεσης..

H πρώτη εμφάνιση του Πανεπιστήμιου Δυτικής Ελλάδος!

Η μακέτα με τις νέες εγκαταστάσεις του ΚΤΕΛ

Μια από τις πολλά υποσχόμενες διοργανώσεις , το Business Show Αιτωλοακαρνανίας ολοκληρώθηκε χθες με μεγάλη επιτυχία. Από το πρωί του Σαββάτου συνέρρεε αρκετός κόσμος από όλη την Αιτωλοακαρνανία στον εκθεσιακό χώρο της διοργάνωσης ο οποίος καταλάμβανε το ισόγειο και τον πρώτο όροφο του ξενοδοχείου Imperial. Ήταν ένα σημείο συγκέντρωσης των παραγωγικών τάξεων και της τοπικής αυτοδιοίκησης του νομού μας, όπου υπήρχε η ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων, γνωριμίας με τοπικά προιόντα και υπηρεσίες που -κακά τα ψέματα-ήταν άγνωστα στο ευρύ κοινό. Στο παρελθόν δεν έχει ξαναυπάρξει παρόμοια εκδήλωση στο τόπο μας και ότι γινόταν αφορούσε εκθέσεις με επιμέρους προιόντα και κλάδους.
Η δομή του θύμιζε εκθέσεις που γίνονται σε μεγάλες πόλεις όπως π.χ. η Θεσσαλονίκη. Για να γίνουν βέβαια συγκρίσιμα βέβαια αυτά τα μεγέθη πρέπει να βρεθεί και ανάλογως εκθεσιακός χώρος που να χωράει εκατοντάδες περίπτερα επιχειρήσεων. Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν υπάρχει ακόμα στην πόλη μας. Ίσως μια λύση θα ήταν οι καπναποθήκες που έχουμε, οι οποίες δυστυχώς ταυτίζουν την τύχη τους με τα κονδύλια των αρμόδιων υπουργείων.
Ωστόσο μια έκθεση όπως η χθεσινή, ήταν μια αναλαμπή του Αγρινίου ως περιφερειακού εμπορικού κέντρου και μάλιστα σε περιόδους δύσκολες όπως η σημερινή.
Άλλωστε αυτό το στοιχείο ανέπτυξε την πόλη μας τον περασμένο αιώνα και σιγά σιγά κόντευε να ξεχαστεί ως σκεπτικό ανάπτυξης. Το Business Show ήρθε λοιπόν να επαναφέρει στο προσκήνιο το συστατικό αυτό στοιχείο, τον εμπορικό χαρακτήρα της πόλης μας. Αυτός ακριβώς μπορεί να είναι ένας βασικός πυλώνας για αναπτυχθούν ακόμα περισσότερο σε αυτό το επίπεδο και οι άλλες μεγάλες πόλεις της Αιτωλοακαρνανίας, όπως το Μεσολόγγι, η Ναύπακτος, η Αμφιλοχία, συνεισφέροντας και αυτές τα δικά τους συγκριτικά πλεονεκτήματα στον οικονομικό χάρτη του νομού μας.
Δεν είναι τυχαίο ότι τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες , ενώ η κίνηση στη πόλη μας είναι υποτονική, στον χώρο της διοργάνωσης υπήρχε έντονη κινητικότητα.
Το δεύτερο κομμάτι του Business Show ήταν οι συνεδριακές εκδηλώσεις όπου συζητήθηκαν θέματα υποστήριξης της επιχειρηματικότητας, εξελίξεων και τάσεων της αγοράς, επενδυτικών ευκαιριών ανάπτυξης του νομού και της ευρύτερης περιφέρειας με τη ουσιαστική συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών και στόχο να «φωτίσουν» το τοπίο γύρω μας. Στο τι ειπώθηκε θα αναφερθούμε ξεχωριστά σε άλλη ανάρτηση.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.