Κυριακή, 22 Μαΐου, 2022

Cafeina: Ένα νέο καφέ στο Αγρίνιο με…βαριά ιστορία

Cafeina: Ένα νέο καφέ στο Αγρίνιο με…βαριά ιστορία

Το Cafeina που άνοιξε στις 16 Δεκεμβρίου στον Πεζόδρομο της Ηλία Ηλιού , στον αριθμό 5, μπορεί να είναι το νεότερο εναλλακτικό coffee and cocktail bar στην περιοχή, κουβαλά όμως την μοναδική εμπειρία του ανθρώπου που είναι πίσω από την προσπάθεια και τρέχει το όλο προϊόν.
Πρόκειται για τον Φώτη Πατσιαλό που είναι ο μόνος που ξεκίνησε με τις πρώτες απόπειρες για τη δημιουργία νεανικών χώρων και μπαρ στο Αγρίνιο και εξακολουθεί να κάνει την ίδια δουλειά αδιάλειπτα «από όταν το ποτό είχε 75 δραχμές», όπως λέει ο ίδιος, δηλαδή κάτι λιγότερο από 30 σημερινά λεπτά!
Η πόλη του Αγρινίου τον θυμάται από το 1978 να είναι μπάρμαν σε μυθικά στέκια όπως Σεβαλιέ, Diana, «’80», Fantasy, ενώ ο ίδιος θυμάται και το «Much More» στη Σαντορίνη.
Αργότερα, το 1986, ήρθε η πρώτη προσωπική απόπειρα με το Σκηνικό- που στα δύσκολα χρόνια του Παπαθεμελή ήταν κάτι σαν το Κρυφό Σχολειό της εποχής-και ακολούθησαν ο Κήπος «Όπερα», το χειμερινό κλαμπ αμέσως μετά, η καλοκαιρινή επιτυχία στο «Θέατρο Club» και από το 1998 μέχρι πρόσφατα το Opera café.
Ήρθε και η ώρα, λοιπόν, όλη αυτή η εμπειρία να μετακομίσει νοτιότερα και να μετουσιωθεί στο ξεκίνημα του Cafeina. Κοινώς, δεν είναι μόνο ο καφές, το ποτό ή το σέρβις αλλά και η ιστορία του δημιουργού αυτού του χώρου.
Γιατί οι χώροι πρέπει να έχουν κάτι να πουν και το credit να μένει στους επαγγελματίες.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.