Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, 2020

Capital controls: Αναλήψεις 300 ευρώ μέχρι την Παρασκευή – Από το Σάββατο τα 420

Αναλυτικά: Από τη Δευτέρα 20 Ιουλίου μέχρι και την Παρασκευή 24 του μηνός, οι καταθέτες θα έχουν τη δυνατότητα ανάληψης 60 ευρώ ημερησίως ή 300 σωρευτικά – Από το Σάββατο 25 Ιουλίου μέχρι το Σάββατο 1 Αυγούστου και από κάθε εβδομάδα τούδε και στο εξής, θα μπορούν να σηκώνουν 60 ευρώ ημερησίως ή 420 σωρευτικά
ImageHandler.ashxΔιευκρινίσεις για την ΠΝΠ που αφορά στο άνοιγμα των τραπεζών και τους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls) παρείχε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, Λούκα Κατσέλη.
Όπως εξήγησε, όσον αφορά στα capital controls και τα ποσά ανάληψης που θα μπορούν να κάνουν οι καταθέτες, από αύριο, Δευτέρα 20 Ιουλίου μέχρι και την Παρασκευή 24 του μηνός, θα έχουν τη δυνατότητα ανάληψης 60 ευρώ ημερησίως ή 300 ευρώ σωρευτικά (5 μέρες Χ 60 ευρώ = 300).
Από το Σάββατο 25 Ιουλίου μέχρι το Σάββατο 1 Αυγούστου και από κάθε εβδομάδα τούδε και στο εξής, οι καταθέτες θα μπορούν να σηκώνουν και πάλι ποσό 60 ευρώ ημερησίως ή 420 ευρώ σωρευτικά.
Η κυρία Κατσέλη εξήγησε ότι τα παραπάνω θα ισχύσουν και για τους συνταξιούχους, ενώ υπογράμμισε ότι για την πρόσβαση στις θυρίδες δεν υπάρχει απολύτως καμία απαγόρευση.
Μιλώντας νωρίτερα στον Σκάι, η πρόεδρος της ΕΕΤ είχε τονίσει ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι απολύτως φερέγγυες, όπως εγγυάται η ΕΚΤ και η Ένωση Τραπεζών, αλλά θα ήταν ακόμη πιο ισχυρές, «αν δεν είχαν εκταμιευθεί 40 δισ. ευρώ μέσα στην τελευταία περίοδο».
«Αύριο που θα ανοίξουν οι τράπεζες και θα επανέλθει η κανονικότητα, ας βοηθήσουμε όλοι την οικονομία μας» είπε χαρακτηριστικά.
«Αν βγάλουμε τα χρήματά μας από τα σεντούκια και τα σπίτια μας -όπου σε κάθε περίπτωση δεν είναι ασφαλή- και τα καταθέσουμε στις τράπεζες, θα ενισχύσουμε τη ρευστότητα» συνέχισε η κυρία Κατσέλη.
Η πρόεδρος της ΕΕΤ τόνισε ότι «δεν θα χρειαστεί κανένα κούρεμα καταθέσεων στο μέλλον, εάν όλοι ενεργήσουμε υπεύθυνα».

protothema.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.