Κυριακή, 18 Απριλίου, 2021

Τα χαλκούνια σε ταράτσες φέτος για να τηρηθεί το έθιμο

Τα χαλκούνια σε ταράτσες φέτος για να τηρηθεί το έθιμο

Ένα έθιμο που κάνει γνωστή την περιοχή του Αγρινίου σε όλη την Ελλάδα είναι αυτό των χαλκουνιών όμως φέτος δεν υπάρχει περίπτωση να τηρηθεί με την παραδοσιακή του μορφή,λόγω κορωνοιού.

Δεν είναι λίγοι όμως εκείνοι που ψάχνουν να βρουν τρόπους ώστε το έθιμο να μην εκλείψει για φέτος και με την βοήθεια της τεχνολογίας να είναι σαν να έγινε.

Υπάρχει σκέψη λοιπόν οι χαλκουνάδες να κάνουν,ένας- ένας,ή ανά οικογένεια ό,τι και τα άλλα χρόνια αλλά στη ταράτσα του σπιτιού τους. Το μπαλκόνι δεν ενδείκνυται…

Αυτό μπορεί να μεταφερθεί μέσω κάμερας ή κινητού και το έθιμο να διατηρηθεί. Ακούγεται πως ήδη υπάρχουν σχετικές συζητήσεις και μένει να φανεί αν το Αγρίνιο θα έχει το δικό του γνωστό “χρώμα” και το φετινό δύσκολο Πάσχα.

Νεώτερη ενημέρωση: Εμείς για πρωταπριλιάτικο το γράψαμε αλλά…

Φαίνεται ότι το σημερινό πρωταπριλιάτικο δημοσίευμα του agrinionews.gr  για χαλκούνια στα μπαλκόνια ήταν αυτό που λέμε “εντός στόχου”, όχι απλά γιατί δεν το αντιλήφθηκαν και πολλοί ως τέτοιο αλλά και γιατί το αν θα υπάρξει αναβίωση του εθίμου φέτος απασχολεί δημοτική αρχή και χαλκουνάδες.

Εκφράζονται-για παράδειγμα-  σκέψεις να ανάψουν χαλκούνια σε διάφορα σημεία της πόλης από μεμονωμένους χαλκουνάδες.

Έτσι ίσως τιμηθεί και φέτος το έθιμο και διατηρηθεί μια καλύτερη ψυχολογία στην πόλη. Ίδωμεν…

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.