Δευτέρα, 10 Μαΐου, 2021

Χαμόγελο ευγνωμοσύνης για 300 ευρώ στο σούπερ μάρκετ!

Χαμόγελο ευγνωμοσύνης για 300 ευρώ στο σούπερ μάρκετ!

Πανελλήνιο θέμα-και σωστά-έγινε με την απίθανη Περιφερειακή Διευθύντρια Λειτουργίας  Καταστημάτων  γνωστής  αλυσίδας σούπερ-μάρκετ η οποία έστειλε γραπτώς οδηγίες στους υπαλλήλους γιατί πρέπει να χαμογελάνε!

Και το χαμόγελο όταν είσαι υπάλληλος που έρχεσαι σε επαφή με κόσμο είναι κάτι που χρειάζεται, το ζήτημα είναι πως αυτή η κυρία ζητά από τους υπαλλήλους να… αποκτήσουν το χαμόγελο.

Εν ολίγοις τους είπε ότι πρέπει να χαμογελούν γιατί πληρώνονται! Και σαν να μην έφτανε αυτό το γυρνάει και στα δυνατά μαθηματικά. Λέει ότι τα 300 ευρώ που μπορεί να παίρνουν είναι…300% περισσότερα από το μηδέν που θα έπαιρναν αν δεν δούλευαν! Τόσο άσχετη δηλαδή που δεν ξέρει τι  είναι το 300% του μηδέν!

Γενικώς το ύφος της επιστολής(την βλέπετε κάτω)δείχνει μια προϊσταμένη που είναι άσχετη με τα βασικά της δουλειάς της, στην καλύτερη περίπτωση. Δικαίως προκάλεσε όλη αυτή την οργή και την κουβέντα, ειδικά στο κοινωνικά δίκτυα.

Αυτό που δεν ξέρουν πολλοί είναι ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, απολύθηκε. Η εταιρία της  δηλαδή έκανε το αυτονόητο για την περίπτωσή της ειδικά από την στιγμή που η επιστολή της πήγε και στα ΜΜΕ(ο Ριζοσπάστης την δημοσίευσε αυτούσια)αλλά το έκανε με σχετική καθυστέρηση.

Και φτάνουμε στο ηθικό δίδαγμα: ο ελληνικός ιδιωτικός τομέας είναι εξίσου κρατικοδίαιτος και για τα μπάζα, όπως και το ελληνικό δημόσιο. Η εν λόγω κυρία που ήθελε χαμόγελο επειδή οι υπάλληλοι πληρώνονταν 300 ευρώ αποκλείεται να ήξερε τι σημαίνει εργασιακή ηθική, άρα αποκλείεται να πέρασε από τα κατάλληλα σχολεία.

Όπως για πολλά χρόνια χρειαζόσουν μέσο για να μπεις στο δημόσιο , έτσι τώρα πρέπει να μεσολαβήσει πολιτικός για να πας σούπερ –μάρκετ. Από πλευράς στελεχών το δημόσιο ίσως να είναι σε καλύτερη μοίρα από τον ιδιωτικό τομέα πια.

Η μόνη διαφορά είναι η μονιμότητα. Κάποιος ανεπαρκής που θα έδινε τέτοιες οδηγίες στο δημόσιο δεν θα υπήρχε τρόπος να απολυθεί! Και, τελικά, δεν είναι κανείς σίγουρος ποιο είναι το χειρότερο. Το σούπερ μάρκετ με το «στέλεχος» που έχει τέτοια νοοτροπία και απολύεται ή το σχολείο που δεν έχει τρόπο να απολύσει κάποιον αποδεδειγμένα κακό δάσκαλο ούτε σε 40 χρόνια;

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

  1. Ανώνυμος

    ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΤΙ ΞΕΣΑΛΩΜΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΡΑΧΟΚΟΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΝΟΥΔΟΥΛΑΣ !!!!!!! ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΣΥΝΤΗΡΗΤΟΥΣ ΕΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ………..CHRISTOS

  2. Ανάπτυξη

    Ακούσανε για την αλλαγή που έρχεται και ξεκίνησαν….(όπως οι αγορές που ανταποκρίθηκαν όχι γιατί τα πάει καλά οι οικονομία μας αλλά γιατί έρχεται αλλαγή στην κυβέρνηση….παγκόσμια πρωτοτυπία αυτό το ανέκδοτο)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.